Viis kasulikku nippi kevadiseks suurpuhastuseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alusta ülevalt.
Alusta ülevalt. Foto: Vida Press

Kevadel tuleb majapidamises ette võtta üks suurem puhastus, milles osalevad kõik pereliikmed. Seejuures tasub arvesse võtta mõnd trikki, mis teevad koristuse tõhusamaks ja kodu puhtamaks. 

  1. Alusta lae alt. Hakka koristamisega pihta ülevalt poolt ja liigu tasahaaval põrandani välja, et lõpuks kätte saada kõik tolm ja mustus, mis maha kukub, õpetab Woman's Day. Tolm kinnitub ka seinte külge, eriti kui viimistluses on kasutatud erilisi pinnamaterjale. Pane kummipaelaga mopi või põrandaharja külge mikrofiiberlapp ja pühi sellega seinad enne põrandate tõmbamist üle. 
  2. Tõmba tolmuimejaga põhjalikult üle ka vannituba ja köök. Nendes ruumides seguneb tolm niiskusega ja jääb kõvemini kinni. Enne pesemist tõmba kõikvõimalikud pinnad tolmuimejaga üle, et pesemine oleks võimalikult lihtne. 
  3. Pese vaibad ära. Ka kõige parema tolmuimejaga tõmmates jääb pool mustust siiski vaiba sisse. Suurpuhastuse käigus võiks viia vaibad keemilisse puhastusse või pesta neid ise vastava vahendi ja kuuma veega. 
  4. Köögipindu pese iga päev. Kui köögi eest korrapäraselt hoolitseda, ei olegi vaja seda suurpuhastuste ajal põhjalikumalt puhastada. Regulaarse lapiga pesemise korral ei teki pindadele rasu ja tolmusegu, mis vastasel juhul tekitaks köögipindadele tihke ja kleepuva kihi, millest on väga raske lahti saada.
  5. Kasuta puhtaid koristusvahendeid. Jälgi koristamise ajal, et su lapid, mopid ja harjad ei oleks juba määrdunud. Mõnikord tuleb lappi loputada ka iga tõmbe järel. Masendav, aga midagi pole parata, kui sa ei taha mustust veel rohkem ja kõvemini laiali nühkida. Mõnikord tasub suurem mustus enne lapiga pühkimist kokku võtta pabersalvrätikutega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles