Kesha ema: mu tütar oli oma ahistaja vang

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesha.
Kesha. Foto: WADE PAYNE/AP

Ligi kuu aega tagasi otsustas kohus, et Kesha ei saa lõpetada lepingut muusikaprodutsendi Dr Luke'iga, hoolimata sellest, et naise sõnul on mees teda vägistanud ja tema kallal emotsionaalset vägivalda kasutanud. Tuntud lauljanna ise pole sel teemal meedias väga palju sõna võtnud, kuid tema ema, laulukirjutaja Rosemary Patricia «Pebe» Sebert ei kavatse vaikida.

Pebe Sebert andis hiljuti intervjuu, milles rääkis üsna pikalt ja avameelselt antud kohtuasjast. Naise sõnul on Kesha ja Dr Luke'i omavaheline suhtlemine kogu aeg olnud üsna keeruline ning Kesha hakkab alles nüüd läbielatust paranema, kirjutab Marie Claire.

Sebert võrdles Dr Luke'i vägivaldse kallimaga. «Mu tütar oli nagu vang,» sõnas Sebert. «Keegi oleks teda nagu iga päev peksnud ja seejärel ahelatega rippuma pannud ning hea tuju korral andnud tükikese leiba. Luke ütles talle vahel, et ta näeb hea välja ja see tekitas Keshas hüsteerilist rõõmu, sest ta oli harjunud ainult sõimuga.»

Kui Taylor Swift annetas Keshale 250 000 dollarit, arvas lauljanna, et tegemist on naljaga. Pebe Sebert rääkis, et Kesha kahtlustas tõesti, et keegi teeb tema kulul õelat nalja. Kõigepealt võttis Keshaga ühendust Swifti esindaja, kuid siis said lauljannad kokku ja rääkisid omavahel.

Pebe Sebert ütles ka seda, et isegi, kui Sony peaks lõpetama Dr Luke'iga lepingu, ei pääse Kesha temast ikkagi. «Keshal on lubatud töötada teise produtsendiga, kuid Dr Luke peab selle inimese heaks kiitma. Ta peab heaks kiitma kõik, kellega Kesha koostööd teha soovib. Viimane sõna jääb alati temale... Kesha põhimõtteliselt kuulub Dr Luke'ile,» rääkis Sebert.

Lauljanna ema kõneles ka sellest, miks tema tütar kohe politsei poole ei pöördunud. Tagasi vaadates on naisel endalgi raske meenutada, miks nad seda koheselt ei teinud. «Kesha ütles mulle, et ma ei teeks midagi. Ta tahtis laulda, ta ei tahtnud olla tuntud kui vägistamise ohver. Ta tahtis, et tema muusika jõuaks inimesteni. Ma ei järginud kahjuks oma sisetunnet,» tunnistas ema.

Seberti sõnul tunneb Kesha end nüüd õnneks paremini, sest see lugu on avalikkuse ette jõudnud. Keshal pidavat valmis olema 30 uut laulu, mis peaksid peagi järjest ka raadiotesse jõudma. Sebert ütles, et tema tütar on lõpuks aru saanud, et ta saab seista seksuaalrünnakute ohvrite eest ja talle on mõjunud väga hästi see, et ta on selle teemaga lõpuks rahu teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles