Mida teha, kui partner sinust eemale tõmbub?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Kas su kallim on viimasel ajal tundunud kauge, justkui elaks ta teisel planeedil? Mida sellisel juhul teha?

Female First annab nõu.

  1. Vaata endasse. Vahepeal projekteerime me oma tundeid teistele. Sinu kallim võib arvata, et kõik on hästi, kuni sa hakkad teda eemaletõmbumises süüdistama. Võib olla, et sa omistad partneri käitumisele tähendusi, mida sa tegelikult ise tunned ja näha tahad. Enne, kui süüdistustega hoogu lähed, tegele sisevaatlusega.
  2. Ära süüdista partnerit oma tunnetes. Ainult sina oled vastutav selle eest, kuidas sa ühele või teisele situatsioonile reageerid. Kui sulle ei meeldi, kuidas sa käitud, siis on sul alati võimalus seda muuta. Kui partneri eemaletõmbumine sinus tekitab negatiivseid emotsioone, püüa astuda samm tagasi ja hinnata situatsiooni ratsionaalsemalt.
  3. Ära ise eemale tõmbu. Kui partneri käitumine on tavapärasest erinev, ei aita asjadele kaasa see, kui sa ka ise distantseerud. Püüa mitte väiklaselt kätte maksta ja samamoodi käituda. On võimalik, et ta vajab natuke ruumi, kuid teatud hetkel on vaja suu lahti teha ja probleem jutuks võtta, ka siis, kui tundub, et ta ei taha seda väga teha.
  4. Küsi, mis lahti. Selle asemel, et eeldada, küsi partnerilt otse, mis lahti. Küsi, kuidas ta end teie suhtes tunneb. See annab talle võimaluse ja turvalise õhkkonna oma tundeid väljendada ning ta ei tunne, et teda oleks süütunde abil survestatud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles