Hea uudis neile, kes armastavad toitu pildistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toituda tasub tervislikult.
Toituda tasub tervislikult. Foto: SCANPIX

Kas oled vahel sõbrannaga sööma minnes pidanud ootama, et ta saaks mõlema toidust pildid tehtud ning alles siis võid oma rooga nautida? Või oled ise üks neist, kes armastab toitu pildistada? Ära ole sõbranna peale pahane ega tunne end süüdi, sest toidu pildistamine võib sulle hästi mõjuda.

Värske uuring paljastas, et toidu pildistamine ja nende fotode jagamine Instagramis võib muuta toidu maitse paremaks ning julgustada pildistajat tervislikumalt toituma, edastab Elite Daily.

Uuringu käigus tegid teadlased kindlaks, et kui inimesed tegid eelnevalt isuäratavast toidust pilti, hindasid nad pärast söömist seda rooga kõrgemalt. Lisaks sellele suurendab toidu pildistamine ootusärevust, mistõttu inimene naudib toitu süües rohkem. 

Teadlased märkisid, et seda teemat tasuks lähemalt uurida ja igast suutäiest ei tasuks ka fotosid jagada. Psühhiaater Valerie Taylor selgitas, et pidevalt toidu pildistamine ja nende fotode jagamine võib tekitada suuremaid probleeme. «Tavaliselt pildistame asju, mis on meie jaoks tähtsad ja see pole kuigi tervislik, kui toit muutub inimese jaoks liiga tähtsaks. Siis kaovad üritus ise, seltskond jms tagaplaanile,» sõnas Taylor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles