Miks paelub inimesi armastuse astroloogia?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnel inimesel on tungiv soov iga uue tuttava tähemärk ning omavaheline astroloogiline sobivus kohe järgi uurida. Isegi kui väidetakse, et horoskoope ei usuta, huvitutakse neist tihtipeale ikka.

Psühhoterapeut Aimee Hartstein, kes ka ise arstoloogiaga hobikorras tegeleb, püüdis selgitada, miks tähed meile nõnda vastupandamatud tunduvad, kirjutas galtime.com.

Kui mõne jaoks on horoskoopide jälgimine lõbus ajaviide, siis teiste huvi astroloogia vastu on pisut sügavam. Hartsteini sõnul on inimestel tunguv vajadus leida maailmale tähendust. Astroloogia viitab, et elu ei ole täiesti juhuslik ning meid ümbritsevad endist võimsamad jõud – see mõte võib pakkuda lohutust.

Miks soovime meeleheitlikult endi tulevikku teada? Hartstein selgitas, et kõik taandub kontrolli vajadusele. Elu võib olla hirmutav. Me ei tea, mida tulevik toob ja mingil tasandil võib astroloogia pakkuda seega kindlustunnet. Samuti annab see terapeudi arvates inimestele lootust. Töö või suhte otsimisel leitakse tuge horoskoobinurgast, kui seal lubatakse, et midagi head on ees ootamas.

Sama lugu on uue sümpaatse tuttavaga sobivuse kontollimisel. Sõpruse algul võib tähemärk olla ainuke kättesaadav informatsioon. Inimese tähtkuju iseloomustuse lugemine pakub justkui võimalust teda tundma õppida. Kui tähemärgist ei leita piisavalt teavet, siis on Hartsteini sõnul tänapäeval muidugi abiks ka suhtlusvõrgustikud, mida samas kõigil olla ei pruugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles