Neljandik Eesti naisjuhtidest vaatab sageli auto kapoti alla

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine ja katkine auto.
Naine ja katkine auto. Foto: SCANPIX

22 protsenti Eesti naisjuhtidest vaatab sageli auto kapoti alla, samas kui 44 protsenti peab piisavaks kord aastas sõidukiga hoolduses käimist, näitab autotootja Chevrolet küsitlus.


Lätis ja Leedus vaatavad uuringu kohaselt sõiduki kapoti alla vastavalt 7 ja 11 protsenti naisjuhtidest, teatas Chevrolet esindaja.

Ligi pool Eesti naisjuhtidest tunnistas, et eelistavad suuri pereautosid, kus on palju ruumi. Lätis ja Leedus märkisid pooled küsitletud naised oma lemmikuks väikse armsa linnaauto.

Küsitluse tulemused lükkasid ümber levinud arvamuse, et mehed eelistavad kiireid sportautosid. Siinse regiooni mehed hindavad hoopis pereautode mugavusi ning maasturite vastupidavust. Eestis eelistab pereautosid 48, Lätis 31 ja Leedus 46 protsenti meesjuhtidest. Maastureid eelistab Eestis 24, Lätis 27 ja Leedus 15 protsenti vastanud meestest.

Chevrolet küsitlejad intervjueerisid Balti riikides 900 autojuhti. Kokku osales Chevrolet’ uuringus 4700 juhti 11 Euroopa riigist - Eesti, Läti, Leedu, Ungari, Rumeenia, Bulgaaria, Tšehhi, Slovakkia, Sloveenia, Serbia ja Horvaatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles