Mis juhtub, kui sa enam ei seksi?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Olgu see teadlikult tehtud otsus või lihtsalt eluperiood, kuid teinekord tuleb ette, kus seksimine on viimane asi su elus ja mõtteis. Mis juhtub su kehaga, kui sa seksimises pausi teed või selle sootuks maha jätad?

  1. Su vagiina tõmbub koomale. Tsölibaadiperioodi ajal «unustavad» su vaginaalmusklid õige pea, kuidas täielikult lõõgastuda, seega juhtub tõesti, et vagiina muutub tihkemaks. Kuid ei tasu muretseda: musklitel tuleb peagi taas meelde, kuidas lõdvestuda.
  2. Meestel võib esineda erektsioonihäireid. Mehed, kes pikemat aega ei seksi, kogevad suurema tõenäosusega erektsioonihäireid kui need, kelle suguelu on regulaarne.
  3. Su immuunsüsteem kannatab. On korduvalt tõestatud, et suguelul on positiivne toime immuunsüsteemile. Eneserahuldamine võib aidata, kuid päris suguakt on vajalik, et immuunsüsteemile hoogu anda aktiivselt viiruste ja pisikutega võitlemiseks.
  4. Su libiido langeb. Mõned eksperdid väidavad, et regulaarne suguelu tagab ka hea seksiisu ning et seksist hoidumine vähendab ka libiidot. Teised jälle vaidlevad vastu.
  5. Sa oled altim stressile. Seks on suurepärane vahend lõõgastumiseks. Kui sa kannatad stressi all, on sul tõenäolisemalt probleeme vererõhuga ja üldse kaasneb sellega palju negatiivset.
  6. Su vereringkonna tervis võib kannatada. Kui sa just ei tee regulaarselt ja tublilt trenni, siis võib seks olla vabalt ainus asi, mis sind füüsiliselt vormis hoidis. Sunnitud tsölibaadiga võib seega kaasneda üleüldine tervislik tagasilangus, hoiatab Higher Perspective.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles