Viis küsimust, mida partnerilt enne abiellumist küsida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tunne, et oled leidnud selle õige, kellega tahad terve elu veeta, on erutav, meeliülendav ja suurepärane. Kui te plaanite aga abielluda, siis on teatud küsimused, mis te peaksite omavahel kindlasti läbi arutama.

  1. Kas teie spirituaalsed uskumused kattuvad? Pole mingit reeglit, et ateist ei saaks ühist elu rajada kristlase või moslemiga, kuid on oluline, et teie uskumused sobiksid omavahel kokku, kirjutab Higher Perspective. Me ju ei suuda ette kujutada tulevikku inimesega, kes usub midagi risti vastupidiselt sellele, mida sina usud?
  2. Kas kummalgi teist on mõni pärilik haigus? Seda on oluline teada, kui te planeerite lapsi. Kas on šanss, et kummalgi teil on pärilik haigus, mis võib suure tõenäosusega lapsel avalduda?
  3. Kas teile on pühad olulised? Milliseid pühasid pead sa oluliseks, millised on tähtsad partnerile? Kui väga hoolid sa erinevatest tähtpäevadest? On oluline, et teie eeldused oleksid algusest peale selged. Kui suur jõulufanatt satub kokku kellegagi, kes ei taha jõulupühade ajal kedagi näha, saati siis neid tähistada, võib kiirelt tekkida probleem.
  4. Kas te olete valmis minema paariteraapiasse? Mõnikord on suhteprobleemide lahendamisel vaja välist abi, aga mitte kõik pole valmis mure korral terapeudi poole pöörduma. On oluline teada, et kui asjad lähevad raskeks, olete te eelnevalt mõlemad nõus olnud abi otsima.
  5. Miks on teie eelmised suhted ebaõnnestunud? See on üks olulisemaid küsimusi. Miks on varasemad suhted lõppenud? Kas vigadest on õppust võetud? See, mis läks varem valesti, võib minna valesti ka nüüd.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles