Milline on ideaalne vanusevahe pikaajalise suhte jaoks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blake Lively ja Ryan Reynoldsi vanusevahe on 11 aastat.
Blake Lively ja Ryan Reynoldsi vanusevahe on 11 aastat. Foto: SCANPIX

Palju on räägitud ja uuritud seda, kuidas mõjutab partnerite vanusevahe seda, kui kauaks nad kokku jäävad. Milline on siis ideaalne vanusevahe, mis väidetavalt kindlustab, et suhe kestab kaua?

2014. aastal tehti Emory ülikoolis uurimus, milles vaadeldi just seda. Uurimusest võttis osa 3000 inimest ja selgus, et mida suurem on vanusevahe, seda tõenäolisem on see, et paar ei jää kokku. Sellest uurimusest paljastus tegelikult see, et igasugune vanusevahe võib suhtele saatuslikuks saada, edastab Brit.co.

Kui partneritel on vanusevahe viis aastat, siis on 18 protsendine tõenäosus, et nad lähevad lahku. Kui vanusevahe on kümme aastat, siis on lahkumineku tõenäosus juba 39 protsenti. Õnneks selgus antud uurimusest ka midagi positiivset: mida kauem on partnerid koos, seda väiksem on lahkumineku tõenäosus. Kui partnerid suudavad koos olla kaks aastat, siis väheneb see tõenäosus 43 protsendi võrra. 

Kuigi kuulsaid paare vaadates võivad esialgu meenuda need suhted, kus suur vanusevahe on inimesed lahku viinud (Demi Moore ja Ashton Kutcher, Katie Holmes ja Tom Cruise), siis tegelikult on ka palju edukaid suhteid. Näiteks äsja abiellunud Mary-Kate Olseni ja Olivier Sarkozy vanusevahe on 16 aastat; Demi Lovato ja Wilmer Valderrama vanusevahe on 13 aastat; Blake Lively ja Ryan Reynoldsi vanusevahe on 11 aastat; Rosie Huntington-Whiteley ja Jason Stathami vanusevahe on koguni 20 aastat ning nad on koos olnud juba kuus aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles