Meigiproff Karim Sattar: naised, ärge vaadake liiga lähedalt peeglisse!

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karim Sattar tutvustab Dr.Hauschka kevadist meigikollektsiooni.
Karim Sattar tutvustab Dr.Hauschka kevadist meigikollektsiooni. Foto: Dr.Hauschka

Iga naine tahab olla ilus. Ja kui hakatakse uskuma, et seda juba ollakse, tahaks kohe olla veelgi ilusam! Kuidas end kaunistada nii, et ka loomulik veetlus välja paistaks, õpetab Dr.Hauschka rahvusvaheline meigikunstnik Karim Sattar.

Foto: Dr.Hauschka

Karim on päikesekiir ise. Igast naisest leiab ta midagi, mille kohta siiras kompliment poetada, nii puhkevad ka talvehallid ja tasased eestlannad tema kõrval otsekui õide. Iraagi-saksa segaperest pärit ilumeister on tujutõstvalt temperamentne, aga kaugeltki pole ta vaid tõmmu mesikeel. See mees tõepoolest teab, mis on ilu, kuidas seda luua ja esile tuua. Ning on tervelt kakskümmend aastat oma elust pühendanud sellele, et naisi veelgi kaunimaks teha.

Reisid meigikunstnikuna kõikjal maailmas. Millised on eesti naised?

jaapanlaste arvates on suured ninasõõrmed superseksikad! Magades panevad nad ninna tropid, et sõõrmeid suuremaks venitada

Oo jaa, ma tõesti non-stop lendan ringi, kuid Eestisse mulle alati väga meeldib tulla! Tallinn on imeilus ja eesti naised haruldased, loomulikud kaunitarid! Puhas, värske, hele ilu on ainulaadne ja õrn, liiga tugevaid toone või jumestust kasutades on kerge seda hoopis kinni katta. Seda viga te muuseas teete ka päris tihti siin!

Mille üle ma aga kõige rohkem imestan, on see tagasihoidlikkus! Miks teil on nii raske komplimente vastu võtta? Eestlannad tunnevad end ebamugavalt, kui keegi ütleb, et nad on kaunid, nagu neil poleks selleks õigust, aga see on ju iga naise õigus! Samas mulle meeldib, et olete väga looduslähedased ja puhta kosmeetika usku, avatud mõtlemisega ja uuele avatud. Mingit konservatiivsust siin ei ole, see on suur julgus! Samas hoiate oma traditsioone, usun, et see on ajalooline pärand, mis teeb eestlannad nii veetlevalt vastuoluliseks, väga õrnaks ja tugevaks korraga.

Oled kindlasti profi pilguga ära tabanud ka eestlannade trumbid, mida jumestades esile tuua?

Oo, loomulikult! Ma arvan, et teil on kolm põhilist trumpi. Kui sa vaatad eemalt, siis graatsia – pea kõik on saledad, heas vormis, imehea rühiga, liikuvad. Sa ei kujuta ette, selline hea kehahoiak on tänapäeva maailmas väga haruldane.

Teine on silmad – klaarid, puhtad, avatud. Need teie helesinised silmad on kõige erilisemad silmad maailmas. Ärge arvake, et need on tavalised! Samuti pole need mingid malbe haldja silmad, eestlannad on selge, tugeva pilguga. Vahel on see terane pilk lausa hirmuäratavalt tugev!

Kolmas on juuksed – olgu heledad või tumedad, väga paljudel eestlannadel on pikad, paksud, imelised juuksed. Mulle meeldib, et siin kantakse palju lahtisi juukseid, hoolitsetakse nende eest, osatakse seda naiselikku trumpi hinnata. Minu meelest näitavad need naiste tervist ja elujõudu. Ja üldse jõudu, eks ole, ärge lõigake oma pikki juukseid maha!

Foto: Dr.Hauschka

Ja välimuse alla see küll ei käi, aga eestlannad on lisaks ilule naiselikud ka oma olemuselt, sooja südamega ja lahked. See teeb teid kindlasti väga kuumaks kogu maailma armastuseturul, sest kes ei tahaks sellise naisega abielluda? Te olete nii karastunud siin, kõik aastaajad olemas, intelligentsed ja kiired õppijad – saate igal pool maailmas hakkama!

Mis reis sind hiljuti enim inspireeris?

Jaapan! Sealne arusaam ilust on niivõrd erinev! Sain palju ideid, aga ma ei tea, kas siinsed naised kasutaksid neid … Nad kasutavad ööune ajal igasugu imelikke vahendeid, et oma näojooni kujundada. Ma toon ühe näite – mulle tehti Jaapanis väga palju komplimente ja arva ära, mis neile eriti meeldis? Arvad see, et ma olen pikk? Ei! Minu suured ninasõõrmed. No neil oli seal altpoolt ka hea minu ninast sisse vaadata. Aga jaapanlaste arvates on suured ninasõõrmed superseksikad! Magades panevad nad ninna tropid, et sõõrmeid suuremaks venitada. Sarnaseid iluvigureid on neil teisigi, mida meil on siin raske mõista.

Näiteks kulmud – meie kammime need üles, nemad vastupidi alla, sest usuvad, et alla langevad kulmud teevad silma suuremaks. Veel tundus mulle alguses harjumatu, et jaapanlased väldivad paaniliselt sõna ei – nad peavad seda ebaviisakaks. Kokkuvõttes nende huvitav ilutaju minu jaoks väga inspireeriv! Ma lähen tagasi juba augustis, andke teada, kui vajate ninatroppe.

Mis sind peale meigimaailma veel köidab?

Kõik loominguline! Ma maalin, mulle meeldib lilleseade, tegin just selles hiljuti ära meistrieksami. Isegi disainin riideid ja õmblen. Olen lapsena käinud Waldorf-koolis, see on loovate huvidega lapsele imeline keskkond, see tegi mind kuidagi väga lahti ja siiani tunnen end väga hästi, kui saan midagi ilusat ise teha. Meigimaailm on selles mõttes mulle ideaalne eneseväljendus, mis ei tundu isegi töö, ma nii väga naudin kõike seda, mida ma teen. Ja kevad on veel eriliselt ilus aeg.

Foto: Dr.Hauschka

Avalda mõned oma parimad meigitarkused, kuidas end sel kevadel ilusaks teha.

Kevade meik on värske, kerge ja loomulikult särav. Roosad toonid on imelised – muudavad nooremaks ja neid saab kasutada igal pool – silmalaugudel, põskedel, huultel, näo elavdamiseks. Minu soovitus on – kasutage alati põsepuna, isegi siis kui otsustate meiki mitte teha. See ei jää paistma nagu meik, kui hästi hajutad, aga nägu elustub kohe. Ja minu tehnika on alustada jumestamist põsepunast. Mis siis, et tavaliselt soovitatakse see näole kanda viimasena – ära kuula kõike, mida sulle öeldakse!

Mis silmad särama paneks?

Mind hämmastab, kui palju te kasutate musta. Must ei ole hea kaaslane heledale silmale, see ajab kontrasti liiga üles, silm ei tõuse esile, vaid jääb hoopis varju. Proovige musta pliiatsi asemel halli, musta tuši asemel on palju kaunim ja loomulik soft black ehk mahedam tume toon. Hall on moodne ja elegantne toon, mis toob silma esile, ei tõmba liigset tähelepanu.

Huulepulgatoonidest soovitan ka läbikumavaid toone, niiske läikega. Sa tahad ju, et sulle tehakse kompliment – küll sul on kaunid huuled, naeratus. Mis rõõmu see teeks, kuulda – küll sul on kaunis huulepulk? Siis huulepulk saab selgelt liiga palju tähelepanu! Kindlasti soovitan eemale hoida tumedatest kontuurpliiatsitest, mina kasutan selle asemel alati huule enda tooni, nii on huulepulka kanda palju muretum.

Meigipõhi tasub kevadel teha kerge ja kui tahad veidi päikest näole, võta appi tooniv päevakreem. Kergema jume saamiseks võib seda segada tavalise päevakreemiga ja jume jääb kohe ilusam. Kui aga soovid kuldsemat jumet, aitab sind tooniv kontsentraat Translucent Bronze. Olen märganud, et naised ei tea, kui kerge on ise käeseljal toone segada, pole vaja võtta ainult seda, mis purgist tuleb!

On sul mõni lemmikmeiginipp?

Muidugi! Naeratage rohkem! See muudab silmapilk naise ilusamaks ja sa ka tunned ennast ilusamana! Mulle tundub, et siin kandis pole see trikki vist teada. Siin on mingi eriline nukrus, mis hõljub eestlannade kohal nagu loor, varjutab teie ilu ega lase särada.

Aga sa mõtlesid vist meigitehnikat? Oo, neid nippe on mul lõputult! Näiteks kui ripsmetušš läheb laiali, võta vatipulgale jumestuskreemi ja eemalda viga sellega. Terava silmanurgapikenduse tegemiseks võib appi võtta pangakaardi – ilus puhas tulemus jääb. Pilgu värskendamiseks on mul ka oma kavalus – tee täpselt silmaiirise alla valge pliiatsiga triibuke.

Foto: Dr.Hauschka

Mis on peamised vead, mida naised jumestades teevad?

Oo – siin on üks suur, oluline asi! Sa peaksid jääma iseendaks, kui end jumestad! See küsimus on natuke ka filosoofiline – milleks sa meigid? Kas selleks, et end peita, või selleks, et end rõhutada? Suur viga on oma ilu kinni katta! Pane kolm hüüumärki, kui sa seda kirja paned, OK? Meigiga saab kõike teha ja õhtuvalguses võib minna teravate kontrastide peale, aga päevavalguses on kõige veetlevam rõhutada loomulikku ilu. Teil kõigil on seda tohutult, pole vaja midagi juurde joonistada.

Kui päris meigitehnikatest rääkida, siis pole midagi hirmsamat kui puuderkreemiga liialdamine. Nagu kook oleks näkku lennanud! Kui palju on siis paras? Pane pähklisuurune piisake jumestuskreemi korgi peale ja kanna sealt pintsli või sõrmedega näole, sellest on enam kui küll. Ja veel – ära unusta oimukohti, see on tavaline viga, mis naised teevad. Nahk on sealt väga õhuke ja veenid on läbi naha nähtaval.

Anna lõpetuseks üks hea soovitus!

Soovitan naistel mitte olla enda vastu liiga karm. Pidage meeles – just teie olete looduse imed! Ning absoluutselt kõik naised on unikaalsed ja ilusad. Ja veel üks tähtis asi: ärge vaadake peeglisse liiga lähedalt! Siis näete alati mõnd viga. Aga see ei loe mitte midagi, sest mitte keegi teine teid iial nii ligidalt ei uuri. Inimesed imetlevad teid mõni samm eemalt, näevad tervikut ja seda sära, mis tuleb inimese enesekindlusest. Ärge kunagi kasutage sõnu õige ja vale. See limiteerib ja piiridega maailmas pole ei elu ega ilu. Ilu on ainult vabaduses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles