Getter Jaani käis Nunnuga ilusalongs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Getter Jaani ja tema imearmas pomeraniani tõugu koera Zenorii Zahhar Zimba ehk  Nunnu uues PetCity ilusalongis.
Laulja Getter Jaani ja tema imearmas pomeraniani tõugu koera Zenorii Zahhar Zimba ehk Nunnu uues PetCity ilusalongis. Foto: Tairo Lutter

Kõik me tahame ilusad olla – ja kõigi all ei pea ma silmas ainult inimesi, sest meie imearmsad lemmikudki vajavad aeg-ajalt spetsialisti hoolitsevat kätt. Elustiil käis laulja Getter Jaani ja tema imearmsa pomeraniani tõugu koera Zenorii Zahhar Zimba ehk Nunnuga uues PetCity ilusalongis.

Siin haugutakse, hüpatakse ja liputatakse saba, aga ka urisetakse ja kriimustatakse. Ega kõik iluprotseduurid saagi ühtviisi mõnusad olla, mõni ajab lausa tigedaks, aga lõpptulemusega on rahul nii klient kui ka tema peremees.

Lemmikloomade ilusalongide käive kasvab kogu maailmas, näiteks Ameerika Ühendriikides kulutavad inimesed lemmikute peale aastas üle 60 miljardi dollari. Nii on seal peale iluteenuste ja hotellide nõudlust isegi lemmikloomade gurmeerestoranide ja päevaspaade järele, kus lemmikuid näiteks aroomiteraapiaga hellitatakse. Ka Eestis on omanikud valmis oma koertele üha rohkem andma. Muide, viimasel ajal tuuakse iluprotseduuridele ka aina rohkem kasse.

Kutsusime PetCity uhiuude lemmikloomade ilusalongi hooldusse Getter Jaani koera Nunnu. Nunnu pesemise ja kammimisega tuleb noor naine ka ise toime, sellepärast pole vaja veel salongi minna: «Eriti vahva, kui olen ta ära pesnud ja pisut rätikuga kuivatanud, siis sellele järgneb üks korralik mängu- ja jooksumaraton.» Kui looma karv vajab trimmimist või sügavpuhastust, pöördub Jaani pigem asjatundja poole. PetCitys on Getter ja Nunnu esimest korda ja seepärast on tähtis, et koeral hoolitsejaga hea kontakt tekiks. Getter peab oluliseks, et koer spetsialisti usaldaks ja tema juurde alati rõõmuga tagasi läheks. Just nagu naistelgi on oma kindlad lemmikilutegijad!

Koerajuuksur-stilist-meikar

Lemmikute hooldus hõlmab nii karvahooldusprotseduure – pesu, föönitamist, trimmingut, pügamist, harjamist – kui ka küüntelõikust, kõrvade ja silmade puhastust. Selleks kõigeks kasutatakse parimat tehnikat ja spetsiaalset loomakosmeetikat. Muu hulgas saavad loomakesed lõdvestavat massaaži ja rahustavat refleksoloogiat eeterlike õlidega.

PetCity 11aastase staažiga töötaja Helen Kuleša naerab, et kui veel viis aastat tagasi kartis ta, et peab uue ameti valima, sest inimesed lihtsalt ei toonud oma lemmikuid hooldusesse, siis nüüd on olukord vastupidine. Töömahu suurenemise tõttu kolis ta ka Saaremaalt Tallinnasse. «Ma ei oska öelda, kas see on seotud majanduskasvuga ja sellega, et inimestel on lihtsalt rohkem raha, või on lemmikloomakultuur arenenud sinnamaale, et sellel teenusel ongi suurem turg. Ilmselt on inimestele üha olulisem, milline nende lemmik välja näeb. Keegi ei taha määrdunud ja pügamata loomaga ringi käia. See, kui hooldatud on loom, räägib palju ka tema omaniku kohta,» tõdeb ta.

Suur või väike koer – vahet pole

Kuleša sõnul pole vahet, kas tegu on õues elava suurt kasvu koeraga, kes vajab mõned korrad aastas pesu ning aluskarva väljaharjamist, või hoopis šoti terjeriga, kes vajab iseloomulikku trimmingut, igal juhul tuleks loomake kord või paar aastas spetsialisti juurde tuua. Eestis seda enam, et meie ilm muutub tihti – niiskus ja külmetamine, palavus, päike ja tuul vahelduvad ning see mõjub looma karvkattele ja nahale. Tegelikult on hooldus ülioluline ka koera heaolu ja tervist silmas pidades, võib isegi pikendada tema eluiga. Kuleša sõnul võivad hoolduse käigus ilmneda koera terviseprobleemid, eelkõige nahahaigused.

Ent kes on lemmikloomade ilusalongide kliendid ja miks nad oma lemmiku sinna toovad? Väga palju on klientide seas neid, kelle lemmikloomad käivad näitustel. Ka Getter Jaani on üks neist. «Me ei käi Nunnuga küll tihti koertenäitustel, aga kui läheme, siis see toob endaga kaasa ka kulusid. Aga olen sada protsenti veendunud, et kõik koera peale tehtud väljaminekud on seda väärt,» räägib lauljatar.

Ka Angelica Kessa, kelle kümneaastase Afganistani hurda Bossi senise elu lahutamatuks osaks on olnud näitused, mõistis juba ammu, et kodune lemmikupesu lõpeb halvasti. «Kodus kulub Bossi pesemisele 3–4 tundi ja föönitades lendavad karvad mööda tuba laiali. Neid on jube tüütu koristada ja see kõik võtab meeletult aega,» nendib ta. Salongis käies jääb hilisem koristustöö ära ja lisaks hoiab perenaine poole tööpäeva jagu aega kokku. «Boss on meil tegelikult nüüd juba näitusekarjääri lõpetamas, ta on saavutanud mitu tšempionitiitlit, kuid salongipesust ei kavatse me loobuda. Seda on endiselt tarvis, nii tema kui ka meie heaolu silmas pidades,» kinnitab Kessa.

Kuidas Getter Jaani Nunnu sai

Sobiva koeratõu leidis Getter Jaani suuresti tänu elukaaslasele, tantsusaate partnerile Ott-Sander Palmile. «Ta saatis mulle foto, kus oli peal kolm pomeraniani, ja minule jäigi kohe esimesena silma Nunnu,» selgitab Getter. «Mulle on pomeranianid alati meeldinud. Armastan loomi ja nendega koos olemist. Mind on alati loomad ümbritsenud.»

Seda, et perre on koer võetud, pole Getter Jaani sekundikski  kahetsenud. Vastupidi, rõõm loomakese üle on tihtipeale suuremgi, kui ta arvata oskas. «Kõige rohkem meeldib meile ikka Nunnuga mängida ja väljas jalutamas käia. Armastan ka Nunnu reaktsiooni, kui ma koju tulen. Võin kasvõi ainult viis minutit eemal olla, aga nagu ta mind näeb, on tõeliselt õnnelik. See on alati südantsoojendav. Loomad on oma inimesele hästi truud, siirad ja näitavad välja, palju nad meid armastavad. Olen väga õnnelik, et minu kõrval on selline tore ja truu sõber!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles