Kuidas teha kodus oivalist latet nagu barista

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Selleks, et nautida imelist kohvielamust, ei pea tingimata kodust välja minema. Paar lisaliigutust ja ka kodusest kohvist saab saab välja võluda meeliergutava caffè latte.

  1. Esiteks tee valmis kaks tassi musta kanget kohv. Lisa umbes üks teelusikatäis rohkem kohvipulbrit kui tavaliselt. Kui kasutad kohvi valmistamiseks masinat, vali sätetest «strong» ehk kange või «espresso».
  2. Vala kaanega purki 160 ml madala rasvasisaldusega (2,5-protsendilist) piima. Täispiim on rammusam, kuid ei vahuta nii hästi kui lahjem piim.
  3. Raputa reipalt kinnist purki nii kaua, kuni piim hakkab mullitama. Võta kaas pealt ja aseta purk 30 sekundiks mikrolaineahju, et vaht tõuseks piima pinnale. Üürike kuumutamine aitab vahtu stabiliseerida. 
  4. Vala valmis kohv kahe suurte kruusi ja vahustatud piim kanna kohvile lusika abil. Et tulemus jääks efektsem, võid hambatikuga teha vahu sisse mustreid või kujundeid. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles