21-aastane naine uimastas pärast lahkuminekut mehe ja piinas teda noaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Soomes Espoos Matinkyläs elanud noored läksid möödunud aasta jõulude ajal lahku, kuid mehe jaoks lõppes see traagikaga.

Mees tegi ettepaneku lahku minna, kuid naine ei nõustunud sellega ja maksis mehele teda piinates kätte, edastab iltalehti.fi.

Pinged paari vahel jõudsid haripunkti 15. detsembril 2015, kui naine hammustas meest pärast seda, kui mees keeldus talle oma mobiiltelefonis olnud sõnumeid näitamast.

Mees teatas paar päeva hiljem, et on parem, kui nende teed lähevad lahku. Armukadedusest hullunud naine langetas otsuse, et mees nii lihtsalt ta haardest ei pääse.

Naise plaani kohaselt tahtis ta takistada mehe lahkumist, võttes enda valdusse mehe auto, arvutid, modemid, mälupulgad ja nutitelefoni. Sellest hoolimata oli mees jõudnud helistada oma emale, ema elukaaslasele ja vähemalt ühele sõbrale, et endine kallima ahistab teda.

20. detsembriks oli mees enamiku oma asjadest saanud lõpuks nende ühisest elukohast ära viia ja naine palus, et nad jooksid koos viimast korda teed. Mees nõustus, kuid kahtlustas, et naine tahab teda mürgitada ja ta kõhutunne ei petnud teda.

Naine oli mehe teesse seganud 33 milligrammi unerohtu tsopikloni. Teesse pandud kogus oli väga suur, sest tavaliselt võetakse seda ravimit 5 – 7,5 milligrammi.

Mees ei joonud teed korraga ära, kuid siiski hakkas unerohi mõjuma ning kui mees oli juba seisundis, et ta ei saanud enam enda eest seista, manustas naine talle veel Stilnock unerohutableti, mille mõjuaine on tsolpideem.

Mees jäi kõhuli voodile magama ja siis võttis naine kööginoa, mille kümnesentimeetrise teraga ta hakkas mehe kehasse haavu lööma.

Politsei teatel tekitas naine mehe seljale, kaelale ja käsivartele kokku 19 haava. Kõige ohtlikum oli üks löök lülisamba ülaosa piirkonda, mis oleks võinud mehel halvatuse tekitada.

Naine vigastas meest umbes viie tunni jooksul, mil ohver oli teadvuseta, kuid siis tuli ta valuaistingute tõttu teadvusele. Viimast jõudu kokku võttes haaras mees naiselt noa, kui naine sattus korterisse saabunud isikute tõttu segadusse.

Mehe ema hakkas kahtlustama, et ta pojaga ei ole kõik korras ja saabus noorte juurde uurima, mis toimub. Ema nägi, mis pojaga juhtunud oli ja kutsus kiiresti kiirabi. Sündmuskohale saabus ka politsei, kes 21-aastase naise arreteeris ning naine on seni vahi all.

Eile Espoo kohtus toimunud istungil esitati naisele süüdistus mõrvakatses ning prokurör nõudis talle vähemalt kuue aasta pikkust vanglakaristust.

Prokuröri teatel olid mehe haavad eluohtlikud ja kui ta ei oleks õigel ajal meditsiiniabi saanud, oleks ta võinud verest tühjaks joosta.

Naise advokaat nõudis, et ta kliendile tehtaks psühhiaatriline uuring , sest ta võis juhtunu ajal olla afektiseisundis ehk ei saanud aru, mida ta teeb.

Espoo kohus teatab 16. märtsil, kas naist tuleks psühhiaatriahaiglas uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles