Lugeja peiupõuast: vaja oleks riiklikku tutvumisportaali! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas riik saaks peiu- ja pruudipõua likvideerida? Selle üle arutles eile kolumnist ja pereterapeut Kätlin Konstabel. Asjale läheneb analüütilisema nurga alt lugeja Kristjan, kes vaatleb praegu turul olevate kohtingusaitide plusse ja miinuseid ning arvab, et lahenduseks võiks olla tasuta riiklik suhteotsinguportaal.

Jah, riik saaks aidata!

Olles ise päris kimpus kaaslase leidmisega aastal 2016, mil me peaks nagu olema arenenud IT-riik, siis ma saan öelda, et päriselt oleks vaja riiklikku, kasutajatele sajaprotsendiliselt tasuta suhteotsinguportaali! Hetkel on meil turul erinevad kommertsplatvormid, aga neil kõigil on suured, suuremad ja väga suured miinused ja probleemid.

Mis seis meil hetkel on Eestis? Vaatleme lähemalt.

* Rate.ee. Aegunud, mõttetu, reklaamipomm, laste / vanaisade / emade «Facebook», mis kahjuks omakorda on tõsised suhteotsijad sellest keskkonnast eemale peletanud. Tutvumise rakendus päriselt ei tööta, kuna see on lehele juurde ehitatud plug-in, mitte saidi tuumfunktsionaalsus. Enamik inimesi ei vaevu sellega üldse midagi tegema või ennast sinna kirja panema ja hiljem seda rakenduse osa manageerima. Ainus pluss on see, et selle saidi kasutajateotsing ja suhtlusfunktsioon tunduvad olema 100protsendiliselt tasuta, mis on suhteotsingu puhul ju kõige olulisem.

* Suhted24.ee. Tasuline, tundub paljulubav, aga enamus funktsionaalsust on saadaval ainult tasulistele klientidele.

* Date24.ee. Tasuline, vähe kasutajaid.

* Iha.ee. Tundub, et suunitlus on mõnevõrra teine ja suuremale osale pärissuhete otsijatele eemaletõukav – kasutajaid on suhteliselt vähe. Samas ilmselt pole lehel valehäbiga probleeme, mis on pluss.

* Date.hot.ee, absoluteagency.com. Tasuline ja täiesti mõttetu sait. Absoluutselt ebainformatiivne. Andmebaas on täis iidvanu kontakte ja profiile, mida mitte kunagi süsteemist ei eemaldata ja mis tulevad koguaeg esile. Lisaks sa ei saa ka kuidagi näha, millal keegi inimestest on päriselt online olnud. Koguaeg spämmitakse mingite petukirjadega.

* Date.delfi.ee, flirtic.ee. Hetkel tundub parim, aga siiski palju puudusi: eelkõige see, et sait on üsna «bugine» ja on palju vigu; chat’i osa lonkab enamikes brauserites. Ka peaks olema korralikum petukontaktide ja kirjade filtreerimise süsteem. Kasutajaid ei saa välja filtreerida / peita. Paremate filtritega otsingud on samuti tasuline teenus nö VIP-idele. Vabalt saabki suhelda ainult VIP-kasutaja, sest mitte VIP-idele on «poppide» inimestega suhtlemine piiratud.

Mida oleks vaja?

Meil oleks vaja portaali:

1. ... mis oleks ainult suunatud suhteotsingule, kus ei oleks mingeid sõbra, niisama

mölutamise, vahtimise ja sponsori otsimise võimalusi;

2. ... kus saaks kõikide inimestega vabalt suhelda ja kus osad funktsioonid ei oleks maksuseina taga teenus;

3. ... millel on lihtne ja selgelt arusaadav funktsionaalsus;

4. ... millel on minimalistlik disain: null reklaami, null edetabelit, null vidinat, mida vaja ei ole.

Ehk võiks võtta flirtic.ee, kus oleks praegused VIP-teenused tasuta, totakad vead oleks parandatud ja leht töötaks laitmatult. Lisada tuleks ID-kaardiga autentimine. Kui süsteem töötaks ainult ID-kaardiga, ei tähendaks see, et avalikud oleksid kõigile su nimi ja andmed. Aga eesnimi ja vanus võiksid küll õiged ja nähtavad olla – selleks, et inimesed ei valetaks end viis aastat nooremaks.

Samuti tähendaks see, et inimene saab teha ainult ühe konto, mida ta ei saaks kustutada, vaid soovi korral deaktiveerida. Nii oleks tegu pärisinimesega, mitte mingi petisega – ja kui isegi mõni nahaal üritaks ikkagi mingi jamaga tegeleda (näiteks raha välja petta), oleks ta võimalik seadusorganite poolt kergelt identifitseerida ja vastutusele võtta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles