Lugeja kirjutab: muidugi on meil täielik meestepõud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Meile kirjutas põletavate pruudi- ja peiupõua kirjutistele vastukajaks ka lugeja Karmen, kes on samuti märganud, et häid mehi on vähe. Kas naised peaksid tõesti taset langetama, selmet mehed seda tõsta võiks, küsib ta.

Viimaste kuumade pruudi- ja peiupõuateemade jätkuks: loomulikult on Eestis meestepõud. Ma pole statistikat uurinud, aga mida see ka näitaks.

Kui paljud mehed töötavad välismaal? Kui paljud on elule alla vandunud? Kui paljud on suhtes ja tegelikult pereelusse ei panusta? Kui paljud joovad, on vägivaldsed jne?

Eestis on väga vähe normaalseid mehi. Ma ei taha seda üldse halvustavalt öelda, aga usun, et enamik naisi nõustub.

Miks meil siis vähe normaalseid mehi on? Põhjused ei saagi olla mujal kui kasvatuses ja ajaloos.

Ajaloolised jäljed ei kao kümne ega kahekümne aastaga. Lapsi on meil kasvatanud naised. See, et isad pereelus aktiivsed on, alles kujuneb trendiks. Ja ikkagi pole meie poistel olnud ega ole ka praegu piisavalt mehi eeskujuks. Lihtsalt ei ole.

Ja tüdrukud näevad ema, kes rabeleb igal rindel. Nii kasvavad tüdrukutest vaprad naised. Poistest ei kasva aga vaprad mehed. Iseenesest ei kasva keegi tubliks meheks.

Vaatame ühiskonnale otsa

Mingil moel on paljud meist tegelikult osalised selles, et mehed lastest ei hooli. Meie ühiskond väärtustab endiselt töiseid saavutusi. Meeste puhul ei räägita enamasti lastest. Edukalt mehelt ei küsi keegi laste kohta. Me tolereerime vaikides neid, kes oma lastest ei hooli.

Paljud naised suhtuvad väga tõrjuvalt mehe lastesse eelmisest suhtest. Nad pigem loodavad, et mees nendega kokku ei puutuks. Kallis naine, kas sa tõesti tahaks, et ka sinu lastega kunagi nii läheks? Kus on naiste süda ja empaatiavõime?

Nii kaovad poiste isad ja nii kaovad normaalsed mehed.

Ja tõepoolest - kust neid väheseid normaalseid vabu mehi üldse leida? Kui neid oma tutvusringkonnas pole, siis kuhu minna?

Vanasti oli üks koht - ööklubi. Seal olid ikka noored koos. Nüüd sellises kohas ilmselt meest ei leia.

Tagasihoidlikel meestel pole ka põhjust kodust välja minna. Internet pakub suhtlemisvõimalust. Kui aga lõpuks päris kohtumiseks läheb, siis kas ainult netis suhelnud mees silmast silma ka hakkama saab?

Minu arvates peaks me praeguste meeste ennasthävitava käitumise ja tulevaste meeste kasvatamise lausa riiklikul tasandil ette võtma. Ilma naljata.

Praegu on see teema nagu elevant toas. Meeste jaoks pole see teema. Kui aga naised sellel teemal sõna võtavad, vaadatakse neile viltu. Et oled ise süüdi, et meest ei leia.

Üks arvamusliider ju rääkis kunagi, et naised on ise liiga edukad ja haritud. Välja tuleb siis nii, et mitte mehed ei peaks taset tõstma, vaid naised peaks seda langetama. Meie edukultusega riigis kõlab see lisaks täieliku topeltmoraalina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles