Pildid: mood, mida lapsed kannaksid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stilist ja elustiiliblogija Kirsi Altjõe on tuntuim kodumaine lastemoe spetsialist, kes hoiab end kursis kõige olulisemate trendidega, külastab maailma tuntumaid lasterõivaste messe ja teeb koostööd paljude kuulsate rõivabrändidega. Juba 11. ja 12. märtsil Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel saab laval uudistada taas ka lasteshow’d, kuhu Kirsi on kokku noppinud peagi algava kevad-suvise hooaja kõige trendikamad suunad. Uurisime temalt, mis need seekord on.

Lehvitame kõik koos talvele «Aidaa!», jätame monokroomsed valged-hallid-mustad toonid kappi puhkama ning rõõmustame kevadiste värvide üle. Lastemoes on algaval hooajal domineerimas mahedamad toonid - ihukarva roosad, pehmed metallikud (kuld, pronks), elevandiluuvalge ja pastelsed kommitoonid. Kontrastiks võib vahel kapist välja tuua ka mõne musta värvi riideeseme, aga sellega ei maksa liialdada. Lapsed ja värvilised riided on sama ideaalne kombo kui päike ja suvi!

Kirsi sõnul on lastemoes praegu au sees ka erinevad mustrid. «See trend on suht üks ühele tulnud täiskasvanute moemaailmast. Julgelt võib kokku miksida ringid ja triibud ning täpid ja ruudud,» ütleb Eesti tuntuim lastemoe blogija. «Mustrite kokkumängimise trend on lastemoes uus, aga tulnud, et vähemalt kuni järgmise suveni meid vallatult hullutada. Mida pealtnäha absurdsem kooslus, seda ägedam ja efektsem!»

Kevad-suvine hooaeg meeldib kindlasti ka romantikutele. «Lisaks kreisidele mustritele on palju õrna lillemustrit, plisseeritud tooteid, volange,» kinnitab Kirsi. Ka igapäevased kleidid on nii uhked nagu läheks lasteaia lõpupeole või sünnipäevale. Stilist soovitab valida uhkete riiete kõrvale aga eriti mugavad ja pigem lihtsad jalanõud - hõbedased sandaalid või mahedalt helkivad slipid / tossud, lihtsad baleriinad või hästiistuvad tennised. «Jalanõud peavad kindlasti olema mugavad ja jalasõbralikud. Lapsed armastavad liikuda ning jalanõud peaksid soodustama aktiivne olemist,» sõnab Kirsi.

Tule uudista Moekuulutaja lasteshow’sid 11. märtsil kell 16:00 ning 12. märtsil kell 12:00 Tartu Kaubamaja keskuse aatriumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles