Saa tuttavaks: see on maailma halvimate robotite kuninganna

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Simone Giertz on väga osav ühes asjas: ta ehitab maailma kõige halvimaid roboteid. Aga ta teeb seda suurepäraselt!

«Ma olen ehitanud roboteid praeguseks juba kaks aastat ja kõige rohkem meeldib mulle nende juures vist see, et neid on nii lihtne kontrollida,» tõdeb Simone ja naerab, et see teeb temast vist õela inimese.

Simone hakkas roboteid ehitama, kuna ta tahtis mingeid tegevusi oma elus automatiseerida. «Aga siis ma mõtlesin, et liialdatud versioone on palju lõbusam ehitada kui täpseid ja kasulikke lahendusi,» selgitab Simone, miks kõik tema robotid on naeruväärselt kasutud.

«Paljud inimesed arvavad, et ma olen insener, aga ma tegelikult pole,» ütleb robotite kuninganna. «Ja see on asi, mida ma tahan inimestele öelda: sa ei pea olema insener, et midagi leiutada!»

Simone ütleb, et tema lemmikuim robot on viimati valminud masin, mida ta kutsub Aplausimasinaks. «See lihtsalt paneb sind alati tundma, et sind väärtustatakse ja hinnatakse!»

Vaata Simone’i naljakaid ja jaburaid roboteid videost:

 

Meet the queen of sh*tty robots!Check out Simone Giertz’s channel: https://www.youtube.com/simonegiertz

Posted by INSIDER design on Thursday, 25 February 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles