Kümme mõtlemapanevat tsitaati lahkunud Kadri Luigelt (2)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blogija Kadri Luik
Blogija Kadri Luik Foto: Riho Semm

Me kaotasime eile suurepärase sõnaseadja, blogija ja ajakirjaniku Kadri Luige. Tema blogil «Julgus mõelda, julgus öelda» on Facebookis üle 21 000 jälgija. Noppisime tema postitustest välja kümme mõtlemapanevat tsitaati. Kadri sõnad puudutasid paljusid ning neid tasub meeles pidada. Head teed sul minna, armas Kadri!

«Kui ma saaksin midagi soovida kogu Eesti rahvale, siis ma sooviksin, et iga mees ja iga naine leiaks enese kõrval inimese, kes teda väärtustab, austab ning siiralt armastab.»

«Kui Sa jagad südamest, siis ei teki Sul kunagi seda tunnet, et keegi on Sulle midagi võlgu. Ja kui Sa ei nõua, siis on teisel poolel palju mõnusam Sulle pakkuda, sest ta ei tunne, et see on kohustus.»

«See on tegelikult kurb, et mehed ei taha võtta vastutust selle eest, et kui Sa võtad naise, siis see pole mingi toalill, kelle Sa koju tood, kapi otsa paned ja siis vahel viskad kruusiga vett, kui meelde tuleb.»

«Mina usun ikka ja endiselt seda, et kui Sa ei investeeri oma suhtesse, siis ei tasu sealt ka mingeid erilisi ja magusaid vilju oodata.»

«Naised on uskumatult leplikud, kannatlikud ja ohvrimeelsed ja tavaliselt püüavad veel päris pikalt olla need nö head naised. Ühel hetkel aga naisele jõuab kohale, et tema panust ei hinnata, naine muutub ükskõiksemaks. Mees aga hakkab siis taipama, mis tal tegelikult olnud on ja mis on tegelikult väärtus.»

«Elus on paraku tihti nii, et oluliste asjade väärtust mõistetakse siis, kui see on lõplikult käest libisenud.»

«Ma kahtlustan, et selliseid inimesi on väga palju, kes on seisnud mingi valiku ees ja ratsionaalselt kaalutledes lihtsalt mingi valiku ära teinud, küsimata tegelikult endalt, et kas see on südamevalik või mitte.»

«Ma leian, et see on suur oht suhtele, kui koos ollakse vajadusest, kui teisest inimesest hakkab saama omamoodi narkootikum. See viitab tugevalt sõltuvussuhtele ja sõltuvus tähendab, et me ei ole enam inimestena vabad. Paraku armastusest kõrgem väärtus on vabadus.»

«Ma soovin olla kontaktis armastuse lõputu allikaga, ma soovin olla ise õnnelik, ma soovin olla eeskätt õnnelikus suhtes iseendaga, sest ma usun, et alles siis saan ma olla suhtes kellegi teisega ilma ootuste ja nõudmisteta, pakkudes midagi, ilma, et ise kunagi «nälga» jääksin.»

«Minu elu on alati olnud hästi ettearvamatu ning käänuline ja seetõttu ma oskan hinnata iga päeva ja ma panen ka teistele südamele, et elage just sellist elu, nagu teie unistanud olete, sest siis pole vahet, kas teile on antud veel 2 päeva või 22 aastat, te teate, et võtsite elust maksimumi ja nautisite igat hetke.»

Foto: Scanpix / Postimees
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles