Käitumisreeglid digitaalajastu paarile

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Meie kõigi Facebookis on vähemalt üks selline paar, kelle netikäitumine ka kõige leebemal inimesel suur kõverduma paneb. Ole sina targem ja võta kuulda nõu, kuidas moodsal ajal paarina käituda.

Female First reastas üksteist rusikareeglit, mida nutiajastul paarid teada ja järgida võiks.

  1. Ära jaga Facebookis liiga palju infot. Inimestel pole tõesti vaja teada, kus te kahekesi deitidel täite, mida te üksiteisele kingite ning kohe kindlasti pole neil vaja näha iga päev sadat selfit sellest, kuidas te suudlete. Ning mitte mingil juhul ärge jagage internetis oma peretülisid!
  2. Ära tšäti partneriga, kasutades selleks töö jaoks mõeldud platvormi (nt LinkdIn). Kudrutamisjutud jäägu SMS-idesse, privaatvestlustesse või koduseinte vahele.
  3. Ära nuhi oma kallima telefonis. Sa pead usaldama, et oled ainus inimene, kellega ta tahab seksikaid SMSe vahetada.
  4. Ära postita emotsionaalsel hetkel sotsiaalmeediasse. Kui teil on probleeme, hoia need suletud uste taga või ole valmis, et teised sekkuvad ning laiali lähevad kuulujutud.
  5. Ära kunagi saada sõnumit vihasena. Enne sõnumi saatmist tõmba hinge ja mõtle potentsiaalsele valule, mida su sõnad tekitada võivad. Ära ole inimene, kes põhjustab valu.
  6. Ära saada sõnumit purjus peaga. Sinu seksikas tipsuse peaga koostatud sõnum võib minna teele hoopis emale või töökaaslasele.
  7. Ära postita sotsiaalmeediasse purjus peaga. Kõik nõustuvad, et see on väga halb.
  8. Lõpeta vestlused või kirjad kallimaga alati musimärkide või muude armastust näitavate emotikonidega. See on moodsa aja etikett, näita oma tundeid!
  9. Ära räägi oma partnerit sotsiaalmeedias taga. See tuleb alati välja ning jätab kohutava mulje, isegi kui sa omast arust tegid nalja.
  10. Alati saada sõnum, kui sa oled kuhugi hiljaks jäämas. Tänapäeval on kõigil võimalus pidevalt ühenduses olla, pole viisakas teist ootama jätta, kui saad lihtsalt teada anda, et hilined.
  11. Ära edasta halbu uudiseid sõnumi või telefonikõne teel. Tee seda alati näost näkku. Sul on kohustus oma partneri ees tema jaoks olemas olla ning pakkuda toetavat õlga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles