Südamlikud fotod: koer keeldub lahkumast autismihaige poisi haiglavoodi juurest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

9-aastane James Isaac viibib Uus-Meremaal Wellingtoni lastehaiglas, sest arstid tahavad kindlaks teha, mis põhjustab poisil haigushooge. James põeb autismi, ta ei saa rääkida, ta ei puuduta teisi ega vaata oma pereliikmetele silma, ent ta jumaldab oma teraapiakoera Mahet.

Mahe on Jamesi jaoks nii oluline, et haigla otsustas teha erandi ja lubas teraapiakoera haiglasse kaasa võtta, et James oleks rahulik. Mahe on muutnud nii James kui ka terve tema pere elu. «Varem ei käinud me perena kohvikuski. James muutus väga ärevaks ja tahtis kohe lahkuda. Aga kui me võtsime Mahe, siis istus James rahulikult kohvikus ja ootas, kuni me kohvi ära jõime,» vahendab Good Housekeeping poisi ema Michelle’i sõnu.

Mahe treenis kuus kuud, et temast saaks autismihaigete laste teraapiakoer ja nüüd käib ta igal pool koos Jamesiga. Kui James peaks mööda tänavat jooksma ja läheb kodust liiga kaugele, istub Mahe maha ega lase tal kaugemale minna.

Nüüd on Mahe koos poisiga haiglas ja ema sõnul vaatab koer Jamesi väga murelikult. Haiglas tehtud fotodelt on hästi näha, et nende kahe vahel on erakordne side. Vaata pilte James Isaaci Facebooki lehelt!

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, 11 February 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles