Kolm põhjust, miks on trenni kasulikum õhtuti teha

, blogija, www.mallukas.com
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ma olen sada korda mõelnud, et peaks hommikuti trennis käima hakkama. Ma ei ole seda veel ühelgi hommikul teha viitsinud, aga ükspäev käisin pärast hommikust arstilkäiku trennis. Kell oli päris vähe, umbes 9. Mõneti on ju igati hea olla, kui trenn päeva alguses ära tehtud on - terve päev on siis muretu, kirjutab Mariann Treimann oma blogis.

Nüüd lugesin artiklit, et kõige arukam olla teadlaste arust hoopis trenni teha hilisõhtul!

Nimelt olla inimese sooritusvõime kõige kõrgem 11 tundi peale ärkamist. Seega, kui ma ärkasin kell kaheksa hommikul, peaksin ma trenni minema seitsme paiku õhtul. Ühtlasi on seal kirjas, et õhtuti on inimene suuteline tegema 20 protsenti rohkem ja intensiivsemalt trenni kui päeval.

Järgmine loogiline punkt on see, et mida rohkem ja intensiivsemalt sa treenid, seda kiiremini on näha ka soovitud tulemusi. Lihaste tugevus on kõige kõrgem just õhtuti ja ka hormoonide tõttu on õhtune trenn päevasest jällegi kasulikum. Hommikuti on nimelt kehas kõige rohkem stressihormoone, mis ei lase kehal piisavalt lõdvestuda ja treeningule 100protsendiliselt pühenduda. See ei lase ka soovitud musklil kasvada ja pekil kahaneda.

Sa magad sügavamalt ja paremini. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes lähevad magama 90 minutit peale trennitegemist magavad kvaliteetsemat und kui need, kes treenivad päeval. Nagu te ehk teate, siis hea uni on vajalik lihaste välja puhkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles