Viis mürgist inimtüüpi, kellest on tark eemale hoida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Me oleme ennegi kirjutanud toksilistest inimestest ja sellest, miks nendega suhtlemine meile pigem kahjuks tuleb.

Higher Perspective toob välja viis mürgist inimtüüpi, kellest on targem eemale hoida.

1. «Metsik». Me teame kõik üht sellist inimest – ta pidutseb kõvasti ja palju ning selle käigus võtab ta ette igasuguseid hulle seiklusi, seejuures ei huvita teda ei enda ega teiste heaolu. Selle inimese lähedust on targem vältida.

2. Kurtja. Kurtmine on tegelikult normaalne, me kõik teeme seda vahepeal. Aga see on kõigest esimene samm olukorra parandamise osas – kõigepealt tuleb sõnastada, mis on viltu. See on osa lahenduse leidmisest. Kuid kui inimene ainult kurdab ja ei võta midagi ette olukorra parandamiseks, otsib ta ainult tähelepanu.

3. Küünik. On oluline, et meie elus oleks inimesi, kes hoiavad meid valvel ning vajadusel ütlevad välja ka karmid tõed. Nendega on hea asju läbi rääkida, sest vastukaja, mida sa saad, on pea alati konstruktiivne. Küll aga ei ole küünik üks neist inimestest – ainus, mida ta suudab pakkuda, on kriitika, ideid ja lahendusi temalt ei kuule. Tal on kõigest vaid negatiivne arvamus.

4. Raevutseja. See inimene meenutab vulkaani – ühel hetkel on kõik korras, kuid järgmisel plahvatab ta suure pauguga, hävitades kõik, mis teele jääb. Tal on tõsiseid probleeme viha ja selle kontrollimisega.

5. Draamakuninganna. Ka neid inimesi leidub meist igaühe elus. Nad kaotavad iga asja peale enesevalitsuse ning toituvad klatšist ja kõmust. Seda tüüpi inimesed teavad vaid ühte suhtlemisviisi: konfliktset. Lase nad oma elust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles