Johnson&Johnson peab maksma talgist vähi saanud naise perele 72 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnson & Johnson tooted
Johnson & Johnson tooted Foto: SCANPIX

Kosmeetika- ja keemiafirma Johnson&Johnson peab USA Missouri osariigi kohtu käsul maksma 72 miljonit dollarit kompensatsiooni seoses ühe naise munasarjavähki haigestumise ja surmaga.

Naine kasutas aastakümneid selle firma tooteid Baby Powder ja Shower to Shower, milles sisaldub talki, edastab NBC News.

St. Louisi kohus otsustas esmaspäeval, et suurfirma peab maksma Jacqueline Foxi perele kümme miljonit dollarit haiguse tekitamise ja 62 miljonit dollarit kahjutasuks.

Pere advokaatide teatel on tegemist esimese sellise juhtumiga USAs, kus surmajuhtumil on nii suurt kahjutasu saadud.  

Johnson&Johnsonit ootab ees veel mitusada sarnast kohtujuhtumit, kuna firmat süüdistatakse, et ta ei hoiatanud tarbijaid, et talgiga tooted võivad pikaajalisel tarbimisel ohtlikud olla ja vähki tekitada.

Fox kasutas Johnson&Johnson firma hügieenitooteid 35 aastat ja kolm aastat tagasi diagnoositi tal munasarjavähk. Ta suri möödunud aasta oktoobris 62-aastasena.

Foxi perekonna advokaadi Jere Beasley teatel valetas suurfirma aastaid avalikkusele oma toodete kohta.

Johnson & Johnsoni pressiesindaja Carol Goodrich sõnas, et nende eesmärgiks on tagada toodete turvalisus ja tarbijate heaolu, kuid Foxi juhtum on pettumus, sest ainult talk ei saanud tarbijal vähki tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles