Mart Müürisepp: lolliks ei karda ma jääda

Piret Kooli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Müürisepp.
Mart Müürisepp. Foto: Mihkel Maripuu

Nukunäitleja Mart Müürisepp on oma 24 eluaastaga tõesti noorepoolne, ehkki juba viis aastat nukuteatris nukkude ja helidega mänginud, end Jaak Joalana näosaate võitjaks laulnud ning Hollandis nukukunsti õppides oma kätega ühe poroloonist endasuuruse ingli välja lõiganud. Väljakutseid tal jagub: esmalt teeb Ellen Niidu loodud Krõlli etendusele muusikalise kujunduse ning seejärel astub ekraanil üles isemoodi telesõus, kus võtmesõnaks improvisatsioon.

Oled saanud olla veerand sajandi jagu Eesti kodanik. Mida riik sulle tähendab?

Õppisin koolis täpse sõnastuse selgeks küll, ent praegu on riik mu jaoks midagi romantilist. Olen Tallinnas sündinud, Nõmmelt pärit. Nüüd elan kesklinnas, aga kui vahel Nõmmele koju käima satun, keeran aiavärava võtmega lahti ja tunnen, et olen õnnelik. Ma saan minna oma koju, see on meie kindlus seal. Mul on pere, sõbrad ja kodu. Nemad ongi MINU riik. Selge kooslus, millega iga päev kokku puutun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles