Kümme viisi, kuidas te mõlemad saate olla oma suhte bossid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Me ei räägi siin sellest, kuidas teise inimese üle kontrolli saavutada, vaid kõne alla tuleb hoopis see, kuidas hoida koos oma partneriga suhte üle kontrolli. Siin on kümme viisi, kuidas sa saad kallimaga koos leevendada suhtes ette tulevaid tõuse ja mõõnu.

1. Ära süüdista oma kallimat kõiges, mis viltu läheb. Igas olukorras on alati kaks poolt. Sa pead olema valmis tunnistama, et ka sinul on olnud vaidluses või tülis oma roll mängida. Võta vastutus ja vabanda.

2. Ära mängi mängu «pilt on, aga häält mitte». See ei vii teid mitte kuhugi. Kui teil on pahandus, siis ainus viis seda parandada on sellega tegeleda. Te peate rääkima, mis on valesti, pole mõtet asju omaette peas keerutada.

3. Ole rahaga mõistlik. Kui sa teed endale eelarve, on võimalik maksta ära arved, endale üht-teist lubada ning ka midagi kõrvale panna. Selleks tuleb aga oma sissetulekute osas aus olla. Niipea, kui sa hakkad üle oma võimete elama või salaja kulutama, mõjutab see teie suhet. Küsi endalt: kas ma tõesti vajan seda? Kui vastus on pigem «tahan, mitte ei vaja», siis on mõistlik fookus mujale seada.

4. Õppige produktiivsemalt tülitsema. Ideaalses maailmas paarid ei tülitse ning arusaamatused lahendatakse rahulikult, häält tõstmata ja ratsionaalselt. Kuna me aga ei ela ideaalses maailmas, pane tähele, kui hakkad ütlema midagi, mida võid hiljem kahetseda. Tõmba hinge ning pöördu teema juurde tagasi, kui sa oled maha rahunenud.

5. Hoia töö- ja eraelu tasakaalus. Vaata, et teil jääks piisavalt aega teineteise jaoks. Paljud suhted lõppevad, kuna töö võtab elu täielikult üle. Plaanige ette deite ning pidage neist kinni. See on aeg teile mõlemale – segajatevaba aeg.

6. Ole oma soovides selge. Kui sa soovid oma suhtes midagi muuta, siis ole seda soovi väljendades kristalselt täpne ja selge. Kui sa hakkad partnerile tegema etteheiteid, aga pole asja veel oma peas läbi mõelnud, tekitab see teises ainult segadust. Kui sellest on abi, siis pane oma mõtted kirja.

7. Kui sul tuleb mõte, siis tegutse. Kui sa otsustad, et tahad teha rohkem trenni, süüa tervislikumalt või olla nädalavahetuseti produktiivsem, siis tegutse, need asjad ei juhtu niisama iseenesest. Kui te mõlemad otsustate midagi oma ellu lisada (või millestki loobuda), siis võtke kohe selle osas midagi ette. Muidu muutused ei toimugi.

8. Ära aruta oma suhet detailselt teiste inimestega. Kui sul on suhtes asjad halvasti, siis teistega asjade arutamine võib kõike negatiivselt mõjutada, lisaks hakkavad nii levima kuulujutud. Hoia mõõnad ja tõusud enda teada, suhtes on vaid kaks inimest.

9. Hoidke kokku. Kui su partneril on seisukoht, millega sa absoluutselt nõus ei ole, siis teiste inimeste ees selle üle vaielda pole mõtet, eriti laste ees. See on teie kahe vaheline asi ning on täiesti normaalne, kui te igas asjas üksmeelt ei leia.

10. Õpi käituma diplomaatiliselt. Kui sa võtad partneriga üles tundliku teema, siis ole diplomaatiline ning ära tee teisele mõttetult haiget. On oluline tõde välja öelda, kuid teinekord vajab tõde natuke suhkruvaapa – eriti, kui tegemist on eriti tundliku teemaga. Asjale ettevaatlikult lähenemine võib ära hoida nii mõnegi mõttetu tüli.

Allikas: Female First

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles