Kaheksa kavalat psühholoogilist trikki

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Kui sa tahad olla inimsuhtluses veelgi edukam, siis tuleb sulle mõni allolevatest trikkidest kindlasti kasuks.

  1. Kui sa tahad teada, kas sa meeldid inimesele, vali mõni sõna, mida ta sageli kasutab. Iga kord, kui ta selle sõna välja ütleb, nooguta ja naerata. Kui sa talle meeldid, hakkab ta õige pea seda sõna aina sagedamini kasutama.
  2. Kas sa tahad, et sind võetakse tõsiselt? Iga kord, kui sa midagi ütled, ütle, et tegemist on su isa õpetussõnadega. Inimesed kipuvad vanemate õpetusi alateadlikult kergemini uskuma.
  3. Kui sa tahad, et sinuga nõustutaks, nooguta rääkides. Noogutamine annab signaali, et kõik, mida sa räägid, on tõsi ja käitumuslike mustrite järgi kipuvad inimesed noogutamisele noogutamisega vastama.
  4. Oled hädas muusikapalaga, mis jäi pähe keerlema? Püüa meenutada loo lõppu. Aju kipub meeles hoidma lõpetamata asju, nii et kui sul mõni laul kummitab, siis selle lõpule mõeldes saad selle peast välja.
  5. Lapsed ei söö köögivilju? Selle asemel, et küsida, kas nad soovivad brokolit, küsi, kas nad sooviksid viis või kaks brokoliõisikut. Sel viisil annad sa neile valiku oma söögi üle otsustada, aga olulisim valik – et nad peavad brokolit sööma – on sul juba tehtud.
  6. Kui sul on tunne, et keegi jälgib sind, siis vaata ringi ja haiguta. Kuna haigutamine on ülinakkav, siis inimene, kes sind jälgis, hakkab suure tõenäosusega isegi haigutama.
  7. Kui sa pead kellegagi kätt suruma, siis alati mõjud sa paremini, kui su käed on soojad. See annab kätlemisel sõbraliku efekti, samas kui külmad käed tekitavad vastupidist reaktsiooni.
  8. Kellegi abi paludes alusta sõnadega: «Ma vajan su abi.» Inimestel on nii palju raskem sinu aitamisest keelduda.

Allikas: Bright Side

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles