Tuntud lauljanna peab väidetava vägistajaga edasi koos töötama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesha pärast kohtuistungit.
Kesha pärast kohtuistungit. Foto: Mary Altaffer/AP

Lauljanna Kesha kaebas hiljuti kohtusse muusikaprodutsendi Luke Gottwaldi, kes on tuntud ka Dr Luke'i nime all. Naine süüdistas meest vägistamises ja lootis, et saab kohtu abiga lõpetada mehega sõlmitud lepingu.

Lauljanna Kesha Rose Sebert süüdistas Dr Luke'i selles, et mees uimastas ja vägistas teda vahetult pärast naise 18. sünnipäeva 2006. aastal. Erinevatel andmetel on naine kümne aasta jooksul pidanud produtsendi poolt taluma emotsionaalset ja füüsilist terrorit. Eelmise nädala reedel tegi kohus aga teatavaks šokeeriva uudise: lepingut ei saa katkestada ja naine peab produtsendiga koostööd jätkama, edastab NY Daily News.

Sony, kelle alluvuses Dr Luke töötab, pakkus lauljannale, et ta võib produtsenti vahetada, ent naine on veendunud, et kui ta ei tee koostööd Dr Luke'iga, siis ei saa tema muusika nii palju reklaami. Dr Luke'i peetakse nimelt Sony suurimaks hitimeistriks. Lepingu järgi peab lauljanna Sony juures veel kuus albumit tegema. Kesha advokaat Mark Geragos sõnas, et Sony on ilmselgelt huvitatud Dr Luke'i kaitsmisest, kuna mees on ettevõttele rohkem raha sisse toonud kui Kesha. Lauljanna ise keeldus kommentaaridest.

Manhattani ülemkohtu kohtunik Shirley Kornreich sõnas, et Sony saaks palju kahju sellest, kui Kesha lepingu katkestaks. Samuti väitis ta, et lepingu katkestamise lubamine õõnestaks USAs kehtestatud lepinguid puudutavaid seadusi. 

Tuhanded fännid avaldasid Keshale kohtumaja juures toetust, Twitteris kogub märksõna #FreeKesha järjest enam populaarsust. Paljud kuulsused on Keshale sotsiaalmeedias toetust avaldanud. Näiteks Lady Gaga kirjutas Twitteris: «Maailmas on palju inimesi, kes sind armastavad @KeshaRose. Ja ma võin ausalt öelda, et imetlen su julgust.» 

«Kesha on vabaduse ära teeninud». Fännid kohtumaja juures. (Sipa USA)
«Kesha on vabaduse ära teeninud». Fännid kohtumaja juures. (Sipa USA) Foto: Alberto Reyes/Alberto Reyes/Sipa USA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles