Maailma lihtsaimad trühvlid

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Tupits

Pühad panevad paratamatult kokkama. Mõni otsib üles vanaema käsikirjalise retseptivihiku ja proovib ühte-teist sealt, teine tuhnib internetis, et luua midagi absoluutselt uuenduslikku.
 

Šokolaad õilistab kahtlemata perekondlikke koosviibimisi ja mõjub väärikalt, kui seda külalistele pakkuda. Ka kingiideena pole šokolaad sugugi paha mõte: paki omatehtud trühvlid karbikesse ning sõlmi suure roosa paelaga pealt kinni. Ma tahaks näha, kes sellise kingituse peale ei heldiks, kirjutab Tiina Väljaste Postimehe elustiiliväljaandes Peegel.

Vaid Eestis on inimesed valmis šokolaaditrühvlite eest välja käima terve varanduse. Nagu iga kauge ja tundmatu asi, nii tundub trühvelgi meile võõrsilt tulnud külalisena, kelle puhul on targem ettevaatlik olla.

Aga kui võtaks õige kätte ja demüstifitseeriks trühvlid – teeks lihtsalt ise liuatäie valmis ja sööks näppudele nipsu andmata ühe õhtuga kõik ära? Pärast sellist kergendavat kogemust võib iga perenaine jäädagi trühvlite kallal katsetama, lisades erisuguseid maitseaineid ja essentse, pähkleid, konjakit või likööri.

Vaja läheb:

  • 250 g mõru šokolaadi
  • 1 spl vett, kohvi, brändit või likööri
  • 150 g võid
  • 2 munakollast 

Tegemisõpetus:

Sulata kuumaveeanumas šokolaad. Lisa supilusikatäis vett (kohvi, brändit vm). Lisa või ja lase sellelgi sulada. Lase segul veidi jahtuda ja lisa munakollased. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ning jäta vähemalt 5 tunniks külmikusse tahenema.

Vormi segust kuulikesed, lõika tahukad või kolmnurgad ning rulli trüvleid seejärel kakaopulbris, kookospähklipurus vm. Kaunista mandlite, pähklite või alkoholis leotatud marjadega. Hoia trühvleid külmikus. Söö, kui isu tuleb, või kingi heale sõbrale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles