Mehel kulus 20 aastat, et rajada oma pimedale naisele lilleaed

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Toshiyuki ja Yasuko Kuroki on Jaapani meierid ning nad on abielus olnud 60 aastat. 30 aastat tagasi kaotas Yasuko ootamatult silmanägemise, mille põhjuseks olid diabeedikomplikatsioonid. See murdis naise südame, kuna paari suurim unelm oli pensioniiga veeta ümbermaailmareisil.

Aastakümneid olid nad varahommikuti ärganud, et tegeleda lehmadega. Abielupaar kasvatas suureks ka kolm last. Pärast pimedaks jäämist langes Yasuko depressiooni ning peitus maailma eest.

Toshiyuki soovis midagi naise heaks teha ning kui ta märkas, et inimesed imetlevad nende padjand-leeklilli (Phlox subulata), tuli tal mõte: kui ta istutab rohkem lilli, tuleb neid rohkem inimesi imetlema ning ta naisel on kellegagi suhelda. Veelgi enam: kuna lill lõhnab uimastavalt hästi, saab naine selle aroomi nautida.

Peagi ümbritses aed kogu nende maja ning see on kõigile avatud. Igal aastal külastab imelist armastusele pühendatud aeda tuhandeid inimesi. Mis aga kõige olulisem – Yasuko naeratab taas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles