Südamlik video, mis liigutas lapsevanemaid pisarateni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sina saaksid valida ühe inimese kogu maailmast, kellega õhtusöögile minna, siis kelle sa valiksid? Mõne kuulsuse? Presidendi?

Austraalias tehtud videos küsiti lapsevanematelt ja nende lastelt just seda: kellega nemad tahaksid koos õhtust süüa? Täiskasvanud vastasid, et nemad õhtustaksid meeleldi mõne kuulsuse või tuntud inimesega – nimetati näiteks Marilyn Monroed, Kim Kardashiani ja Justin Bieberit –, aga see, mida ütlesid lapsed, liigutas vanemaid pisarateni, kirjutab Daily Mail.

Videot on vaadanud miljonid inimesed ja sellel on üks väga lihtne põhjus – nimelt laste vastused küsimusele, kellega tahaksid nemad koos õhtust süüa. Üks laps küsis vastu, et kas see inimene peab olema kuulsus või võib see olla ka pereliige. Ja see reetis, mis suunas laste mõtted liikusid: nimelt ütlesid lapsed, et nemad tahaksid õhtusöögile kutsuda oma ema või isa.

Videoga koos viidi läbi ka küsitlus, millest selgus, et austraallased tunnevad pereliikmetega kõige tugevamat sidet siis, kui nad saavad üheskoos õhtust süüa, ent paljud tunnistasid, et selliseid õhtusööke ei toimu nende peres kuigi sageli. Õhtusöögiaega kipuvad häirima sõnumite lugemine, sotsiaalmeedias surfamine ja teleri vaatamine.

Antud video ja küsitlus tõmbavad tähelepanu sellele, et lapsed sooviksid vanematega koos rohkem aega veeta ning tunneksid rõõmu kasvõi sellest, kui pere üheskoos sööks. 

Vaata mõtlemapanevat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles