Tasub teada: kuidas kindlaks teha ilutoodete säilivusaeg?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tony Cenicola/NYT

Nahaarstid ja kosmeetikud tuletavad aeg-ajalt meile meelde, millal oleks mõistlik mõni ilutoode ära visata, aga iseasi on see, kas me järgime nende nõuandeid või mitte. Tegelikult tasuks tähele panna, mida eksperdid soovitavad.

Neid juhtnööre tasuks kuulda võtta, sest aegunud meigitooted võivad näonahale ja silmadele liiga teha. Näiteks ripsmetuši puhul soovitatakse, et see tuleks välja vahetada vähemalt kolm kuud pärast esimest kasutust. Aga mida teha, kui see soovitus ei püsi kuidagi meeles? Ilutoodetel on üks väike märgike, mis näitab, kui kaua tohib üht või teist toodet kasutada, kirjutab Glamour.

Vaata oma ilutooteid, kas leiad kreemitopsi või huulepulga alumiselt küljelt väikese kreemikarbikese märgi, millel on kaas justkui lahti? Tavaliselt on topsi peale kirjutatud üks number ja M-täht. Tõenäoliselt on see väike sümbol sulle tuttav ja see ongi ainuke asi, mida pead jälgima, et kindlaks teha, millal ilutooted välja vahetada. Väikse kreemitopsi sümboli sees olev number viitab sellele, mitu kuud pärast avamist tohib seda toodet kasutada. Vaata Glamouri lehelt, milline see sümbol täpselt välja näeb!

Siinkohal tekib aga küsimus, kuidas käituda juhul, kui sa ei suuda meenutada, millal sa antud toote esimest korda avasid. Nahaarst Ranella Hirsch ütles, et sel juhul tuleks toodet nuusutada ja lähemalt vaadata. Kui see lõhnab veidralt või kui toote tekstuur pole enam endine, siis viska see minema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles