Mitu head põhjust, miks võiks rohkem avokaadot süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Francesco Tonelli/NYT

Need, kes armastavad avokaadot, teavad, et see vili sobib ideaalselt salatitesse ja smuutidesse. Ent on ka palju neid, kes avokaadot pelgavad, sest tegemist on üsna rasvase viljaga.

Teadlased on viimastel aastatel üha enam üritanud tähelepanu tõmmata sellele, et kõiki rasvu ei tasu karta ja värske uurimus tõestas, et avokaado on hea vili ka neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Lisaks sellele selgus, et avokaado aitab vähendada südamehaiguste riski, kirjutab Daily Mail.

Uurimuse juht Emiliano Escobedo sõnas, et värskeid avokaadosid võiks julgelt süüa iga päev, sest need mõjuvad tervisele hästi. Teadlased analüüsisid 10 unikaalset uurimust, mis on tehtud avokaadode söömise teemal ja milles on osalenud 229 inimest. Teadlased hindasid, kuidas mõjutab avokaado kolesterooli taset ja selgus, et 1-1,5 avokaado söömine päevas alandab märgatavalt «halba» kolesterooli.

Peale selle, et avokaados on palju kasulikke rasvu, on viljas ka kiudaineid, mis täidavad hästi kõhtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles