Toidud ja joogid, mis muudavad kurnava päeva paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned toidud pakuvad lohutust ja tekitavad parema tunde. Aga kui soovid oma kurnavat päeva palju paremaks muuta, siis tasuks süüa kindlaid toiduaineid, mis on võimelised meeleolu parandama.

Lifehack pani kirja, millised seitse toiduainet ja jooki muudavad väsitava päeva paremaks.

1. Seller – see krõmpsuv roheline vili on väga värskendav ja kasulik. Selleris on kemikaal, mis alandab veres oleva stressihormooni taset. Su keha kogeb tänu sellele vähem stressi ja sina saad paremini lõõgastuda.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Spinat – see lehtköögivili sisaldab kasulikku ja vajalikku foolhapet. See muudab halva päeva paremaks ja aitab võidelda ka depressiooniga. Spinat võiks iga päev menüüs olla.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Banaan – kui sa ei maga öösel hästi ja see teeb meeleolu mõruks, siis söö näiteks üks banaan. Banaan on väga mõnus toiduaine, mis parandab alati meeleolu.

Scanpix
Scanpix Foto: Marina Puškar / Postimees

4. Lõhe – lõhes on ohtralt oomega-3-rasvhappeid, mis leevendavad depressiooni sümptomeid. Kala võiks süüa vähemalt kaks korda nädalas.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Vesi – kui sa oled kurb, masenduses või ärritud kergesti, siis võib vabalt põhjuseks olla see, et sul on vedelikupuudus. Kas oled täna piisavalt vett joonud? Ürita päevas juua vähemalt 8 klaasi vett. Vedelikupuudus muudab tuju halvaks ja võib tekitada ka mitmeid muid terviseprobleeme.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Tee – see mõnus joob aitab paremini keskenduda, sest tee sisaldab ohtralt aminohappeid.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. Safran – seda hinnalist maitseainet on juba ammusest ajast kasutatud antidepressandina. Safran muudab alati tuju paremaks ja parandab ka enesetunnet. Lisa natuke safranit oma lemmikroogadele.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles