Kuus sammu, kuidas saad oma armsamat positiivselt mõjutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli öeldakse, et parimad suhted on sellised, kus partnerid toovad välja teineteise parimad küljed. Vahel on aga igapäevast stressi nii palju, et meil läheb kergesti meelest, kuidas peaksime oma lähedaste inimestega käituma.

Selleks, et suhtesse rohkem häid emotsioone tuua, proovige järgmist harjutust. Kuigi harjutus on mõeldud eelkõige neile, kes on suhtes, võivad ka teised seda proovida – selle asemel, et teha harjutust oma kallimaga, tee seda mõne hea sõbra või pereliikmega, soovitab Psychology Today.

Esiteks: leidke aega

Leidke ühine aeg, mil saate kahekesi segamatult olla meeldivas keskkonnas. Selle harjutuse tegemiseks on oluline see, et miski teid ei segaks. Ärge tehke seda vahetult pärast tülitsemist. Kui olete vaielnud, siis on raske teise seisukohta mõista.

Teiseks: pane kirja partneri kaks head omadust

Võtke mõlemad paber ja pliiats ning pange kirja teineteise kaks head omadust. Kas su partneril on hea huumorisoon? Kas ta arvestab alati sinu soovidega? Kas ta on hea kuulaja? Kas ta suudab stressirohkes olukorras rahulikuks jääda ja mõtleb kaine peaga?

Kolmandaks: pane kirja enda kaks head omadust

Pange mõlemad kirja iseenda kaks head omadust. Seda võib olla keeruline teha, eriti kui olete kasvanud üles ilma vanematelt julgustust saamata ja võib-olla on enesehinnang seetõttu kannatanud. Kui sa ei suuda mõelda välja ühtki asja, mis sulle enda juures meeldiks, ürita mõelda, mis võiks partnerile sinu juures meeldida ja pane need asjad kirja. Võib-olla peab partner sind väga hoolivaks inimeseks või imetleb sinu oskust teistes alati head näha.

Neljandaks: jagamine on hoolimine

Nüüd jagage neid nimekirju omavahel. Ütle partnerile, mis sulle tema juures meeldib ja selgita miks. Too talle näiteid neist kordadest, kui ta on sulle muljet avaldanud. Kuula hoolikalt, kui partner oma nimekirja ette loeb. Ära tunne piinlikkust, kui ta sind kiidab: selle harjutuse eesmärgiks on see, et te oleksite täiesti siirad ja ausad, tema kiitus tuleb südamest. Usu teda.

Viiendaks: hakake eeskujudeks

Jäta meelde need omadused, mida sa oma partneris hindad ja need omadused, mida sa endas hindad ning hoia neid alati meeles. Ürita olla heaks eeskujuks iseendale ja oma partnerile. Kui panid kirja, et imetled partneri oskust jääda alati rahulikuks, palu tal sulle nõu anda, kuidas saaksid sina sama kainelt mõelda nagu tema. Hea on teada ka seda, mida partner sinus hindab. Lause «ma armastan sind» on palju suurema kaaluga, kui sa reaalselt tead, mida partner sinus armastab.

Kuuendaks: lugematu arv võimalusi areneda

Pane enda ja partneri heade omaduste nimekirjad paberile ning jäta üks koopia endale, teine anna kallimale. Järgneva nädala jooksul vaadake neid nimekirju igal hommikul ja päeva jooksul üritage oma positiivsetel omadustel võimalikult palju silma paista. Samuti jälgi oma partneri käitumist ning ürita tema positiivsetest külgedest õppida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles