Mõtlemapanev põhjus, miks paljud ei lahku õnnetutest suhetest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et raha eest ei saa õnne osta, kuid uuest uurimusest selgus, et armastust vist saab. Nimelt viidi Suurbritannias läbi uurimus, millest paljastus, et üsna suur hulk inimesi ei lahku õnnetutest armusuhetest just raha pärast.

Uurimuses osales 2040 inimest ja 25 protsenti neist tunnistas, et majanduslik kindlustatus on peamiseks põhjuseks, miks nad on koos partneriga, kellega ei olda enam õnnelik. Üle kolmandiku neist inimestest sõnas, et nad poleks suutelised üksinda arveid maksma ja kümnendik neist ütles, et nad toetuvad suuresti partnerile, sest partner viib neid reisidele, kuhu nad muidu ei saaks minna, vahendab Glamour.

Uurimuse läbi viinud ettevõtte Ziffit direktor Paul Treanor ütles, et on üsna muret tekitav, et nii suur hulk inimesi sõltuvad oma partneritest. «Meie uurimus näitas, et kui viis paari istuvad laua taga, siis vähemalt üks inimene on seal ainult sellepärast, et partner pakub talle majanduslikku kindlustatust,» leidis ta.

Kuigi suhtes olles on see normaalne, et partnerid on majanduslikult teineteisele toeks, sõnas advokaat Malcolm Taub, et majanduslik sõltumine muudab lahkuminekud ääretult keeruliseks. «Enamasti läheb lahutusega nii, et mitte kuigi heal järjel olev partner peab oma elustiili märgatavalt muutma, et edaspidi kuidagi toime tulla,» rääkis Taub. 

Head lugejad, mida teie arvate, kuidas tuleks suhetes rahaasjad jagada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles