Kõige tõhusam viis, kuidas motiveerida end trenni tegema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahaksid kaalust alla võtta, tervise eest hoolitseda ja oma välimust kaunimaks muuta, aga trenni tegemine tundub maailma kõige tüütuma tegevusena. Isegi, kui sulle meeldib see rahulolutunne ja valutavad lihased, mis sind trennijärgselt ees ootavad, ei suuda sa alati sundida end trenni minema. Kuidas seda muuta?

Oletame, et sa oled üks neist inimestest, kes ei armasta trenni teha, aga kes naudib seda tunnet, mis tekib pärast trenni. See on kahtlemata hea tunne. Spordipsühholoog J. Kip Matthews sõnas, et treening vallandab kehas endorfiine, mis parandavad meeleolu ja neist hormoonidest on võimalik sõltuvusse jääda. Tema hinnangul on see eriti kasulik neile inimestele, keda piinab tihtipeale ärevustunne, kirjutab Elite Daily.

«Mida passiivsem on meie eluviis, seda raskem on meil stressiga toime tulla,» sõnas Matthews. Ja tal on õigus: treening parandab une kvaliteeti ja väsitavatel päevadel on trenn parim moodus lõõgastumiseks. See parandab meeleolu ja regulaarselt treenides muutud sa stressi suhtes peagi immuunseks.

Need põhjused on küll üsna veenvad, aga soov trenni teha peab ikkagi tulema inimese enda seest. See ongi kõige tõhusam viis, kuidas motiveerida end trenni tegema: sa pead seda tegema õigetel põhjustel. Ära mine trenni mõttega, et tahad välja näha nagu Jennifer Aniston, kes on aastaid regulaarselt tegelenud joogaga. Ära mine trenni sellepärast, et võrdled end pidevalt teistega ja leiad, et oled kõigist kõige paksem. Mine trenni sellepärast, et sa tõesti tahad trenni teha, sest siis võid kindel olla, et sa ei jäta treenimist pooleli. Kuula oma keha, ta annab sulle märku, millal oleks õige aeg end liigutada.

Nagu kõikide muude asjadega, on ka trenniga nii, et kõige raskem osa on alustamine. Aga kui sa oled juba sundinud end treeningsaali kohale minema, siis on kõik juba palju lihtsam. Hea nipp: leia omale treeningkaaslane, kes ärgitaks sind trenni minema. 

Oluline on see, et oleksid kannatlik ja annaksid endale aega õppida trenni armastama. Selleks võib kuluda nädalaid, kuid või isegi aastaid, aga ole järjekindel ja pea meeles seda head tunnet, mis tekib pärast trenni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles