Kuidas mõjub eneserahuldamine libiidole?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sooloseks on siiani teema, millest eriti ei räägita. Kuigi tabu selle ümber hakkab vähehaaval vaibuma, on jätkuvalt palju, mida me eneserahuldamise kohta ei tea.

Seksuaal- ja suhteterapeut doktor Megan Fleming räägib portaalis Greatist, et masturbeerimine aitab seksuaalsusele hästi kaasa. Kui sa õpid end ise orgasmini viima, koged sellega kaasnevat dopamiini ja oksütotsiini tõusu ning stressist vabanemist, aitab see sul ka koos partneriga kergemini erutuda. Mõnel ei ole seksuaalse erutusega mingeid probleeme, kuid kui su libiido on madalam, siis tuleb eneserahuldamine palju kasuks, et oma seksuaalsust paremini tundma õppida. 

Mitte keegi teine ei puuduta sind nii nagu sa ise. Seejuures pole vaja karta, et endaga tegelemine võiks võtta isu voodirõõme kellegi teisega nautida, lubab seksuoloog Megan Stubbs. Võta eneserahuldamist kui võimalust oma partneriga paremini suhelda - katsu end tema nähes ja räägi, mida sa teed. Nii õpib ta sulle paremini naudingut valmistama. 

Pole hullu, kui sa ei soovi oma partnerit niimoodi juhendada, kuid sellegi poolest ei tasu karta, et eneserahuldamine võiks kuidagi teie seksuaalsuhtele kahjuks tulla. Terapeut ja seksuaalnõustaja Ian Kerner tuletab meelde, et pole olemas mõõdikut, mis teeks kindlaks, kui madal või kui kõrge kellegi libiido on või milline see peaks olema. Mehe taastumisperiood pärast vahekorda sõltub nii üldisest tervisest, toitumisest, treenitusest kui stressitasemest ning võib seetõttu meheti aega võtta paar minutit või ka paar päeva. 

Flemingi selgitusel on naistel libiido langus enamasti seotud testosterooni langusega organismis ning eneserahuldamine seda ei kahanda. Pealegi ei vaja naise organism orgasmist taastumisperioodi nagu on seda vaja mehel. Kui põed siiski, et võtad endalt eneserahuldamisega seksiisu ja võid mehe rüpes jääda tuimaks, siis soovitab Kerner piirduda enda hellitamisega. Ära vii end lõpuni ja talleta seksuaalenergia õigeks hetkeks.

Kui sul ei ole partneriga head seksuaalne sobivust, aitab sooloseks seda tasakaalustada. Masturbeerimine mõjub tervisele igal juhul hästi, tõstab libiidot ja aitab oma keha vajadusi paremini mõista. Seksuaaliha ei ole võimalik nupust välja lülitada ja kui vajadus võtab silme eest mustaks, jäta see mure inimese kätte, kes tunneb sind kõige paremini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles