Glamuurne lainerijoon murrab südameid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meik: Reet Härmat.
Meik: Reet Härmat. Foto: Artur Sadovski

Retrodiivade rauged pilgud, saatuslikud kiisusilmad, ehe glamuur… see tähendab tingimata lainerijoont. Ilma lainerita ei ole võimalik silmadega suurt midagi tõeliselt südameid murdvat korda saata! Kaubamaja ajakiri Hooaeg õpetab, kuidas oma silmad efektselt esile tuua.

Lainereid on mitut sorti: peenema ja laiema pintslikesega või vildikakujulisi, nii vedelaid kui ka tahkeid. Hea mõte on valida välja just see iluvahend, millega kõige paremini toime tuled.

Lainerid püsivad üldjuhul eeskujulikult, kuid kes soovib meiki, mis tõepoolest läheb koos kaunitariga läbi tulest ja veest, võiks eelistada veekindlat toodet.

Klassikalise retromeigi ja glamuuri juurde kuulub must lainer. Kuid moodsas meigimaailmas vallutavad südameid ka erksavärvilised ja sädelevad silmamaalijad. Üks särtsakas triip laugudele ja päev saab hetkega uue energia!

Ehkki selline meik on pilkupüüdev, ei mõju see vulgaarselt. Sädelusega lainerid aga panevad sõna otseses mõttes iga kell silmad särama. Värvi- ja säralainereid võib vabalt kombineerida musta laineriga, tõmmata muu meigi peale või kanda päris puhtale silmale.

Säralaineri kasutamine on kõige lihtsam, sest isegi kui joon näeb välja nagu kehastunud käevärin või purjus traktoristi vagu, ei pane keegi seda tähele – tulemus on sellegipoolest võluv.

Kuid ka professionaalse sügavmusta lainerijoone maalimine pole mingi raketiteadus. Loe läbi meikar Reet Härmati soovitused ja silmameigi kõige saatuslikum salatrikk ongi selge!

1. Ettevalmistus (pilt nr. 2)
Hajuta valguspeegeldaja silma alla, kata laug heleda lauvärviga ja joonista tumedamaga välja kulmuluu, kanna kraadi võrra tumedamat tooni V-kujuliselt silmanurka ja alalaule. Lisa veidi roosat kulmukaare alla ja valget silma sisenurka. Saad ruumilised ja värsked silmad.

2. Mõõtmine (pilt nr. 3)
Lainerikaare õige joone leiad nii: suuna laineripulk ninasõõrmest kulmu lõpuni, pikendus silma välisnurgast peaks jääma samale kõrgusele. Võid pliiatsiga ette joonistada, sest seda on kergem parandada kui lainerit. Lainerikaar suuna alati üles, allapoole vajudes muudame silma kurvaks.

3. Joonistamine (pilt nr. 4)
Alusta lau keskelt, tõmba joon võimalikult ripsmepiiri lähedale. Silma sisenurga suunas tee imepeen joon, välisnurga suunas muutub joon glamuurselt laiemaks ja otsast taas elegantselt peenemaks. Joonelaiust saad muuta, vajutades pintslile veidi õrnemalt või tugevamalt.

4. Täiendav efekt (pilt nr. 5)
Erilise sära võid silmadele anda, tõmmates musta laineri peale või vahetult selle kohale säralainerit või värvilist lainerit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles