Hobikokkade road leidsid koha mobiiliäpis

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasta alguses käivitatud mobiiliäpp Homemade ühendab usinad kodukokad ning uusi maitseid otsivad New Yorki tarbijad.

«On tore küpsetada leiba oma sõpradele ja perele, kuid kui keegi võõras seda sinult ostab ning selle maitset kiidab, teeb see kogu leivateo hoopis teistsuguseks ja põnevamaks,» rääkis 63-aastane Simon Bowden, vahendab news.com.au.

Bowden on üks 150 hobikokast, kes pakuvad «Homemade» äpi kaudu müügiks oma valmistatud toite. Mees küpsetab neli leiba päevas ning müüb neid 10-12 dollariga (9-10 eurot), et valmistamiskulusid katta.

Äpi töötasid välja Nick Devane ja Mike Dee, kes varasemalt pidasid koos kohvipoodi. Hobikokad esitavad mobiilirakenduses taotluse ning mehed hindavad selle põhjal nende oskusi. Devane ja Dee uurivad muuhulgas, kas kodukokal on toidukäitleja või toitlustaja litsents, ent nende olemasolu ei osutu rakendusse pääsemisel määravaks.

Kui kokk on rakenduses aktsepteeritud, saab ta teha oma valmivast roast pildi, lisada hinna ning eeldatava valmimise kellaaja, seejärel on võimalik kodukoka roog endale tellida. Devane lisas, et kuigi rakendus on seadusega kooskõlas, töötavad nad siiski veel selle nimel, et kokkade poolt oleksid täidetud ka toiduohutusnõuded.

Äpi kaudu leiab veel näiteks 43-aastase multimeediadisaineri Nicole Russelli pitsad. Kuigi naine ei paku toidu kojutoomise teenust, on tema pitsad kuulsust kogunud ning ta teenib nende müügiga keskmiselt 250 dollarit (220 eurot) nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles