Seitse märki, et sa ei kanna enda eest piisavalt hoolt

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Kas sulle tundub, et sa ei tunne end viimasel ajal oma nahas just kõige paremini? Selle asemel et tormata näpuga teiste peale näitama, tasub ehk korraks endale peeglis otsa vaadata: ehk ei kanna sa enda eest piisavalt hästi hoolt?

1. Sa ei suuda end aktsepteerida sellisena, nagu sa oled. Vahepeal ei ole me need inimesed, kes ühiskond tahab, et me oleksime. Nii tunneme me survet olla keegi teine, mitte see, kes me päriselt oleme. Aga parim on elada iseendana, tee endaga rahu.

2. Sul pole kirgi. Sa ei pea olema kirglik kõige suhtes siin maailmas, aga sa pead leidma midagi, mis sind tõeliselt sütitab, olgu selleks jooga või maalimine. Sa pead ellu leidma kire!

3. Sa ei austa oma mõtteid. See on seotud esimese punktiga – on oluline, et sa õpiksid iseenda mõtteid austama. Sa ei pea iga mõtet ellu viima, aga luba endal iseenda arvamusi kuulata. Ära karda oma mõtteid, lase neil vabalt lennata!

4. Sa oled oma põhimõtted unustanud. Põhimõtted on oluline osa elusolemisest. Need annavad su elule piirid ning juhivad sind. Sul peakski olema printsiibid ja uskumused, kuid sageli, kui me enda eest hoolt ei kanna, kipume ka põhimõtetel minna laskma.

5. Su plaanid ei peegelda su ideaale. Kui me juba oleme oma põhimõtted hüljanud, hakkame ka teisiti tegutsema, sest ideaalid pole enam silme ees. See on ohtlik rada, millele astuda.

6. Sa oled loobunud sellest, mida elult soovid. Meil kõigil on suuri eesmärke, milleni me tahame oma elus jõuda. Ära loobu neist! Kui sa lööd käega ja annad alla, kaotad sa olulise sihi.

7. Sa ignoreerid oma vajadusi.

Allikas Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles