Põldoahummus ja grillitud panini

FOTO: Kristjan Sulõnd

A. Le Coq toob turule uue eriõllede sarja Brewer’s Collection, kuhu kuuluvad IPA, Blond ja Kriek. Blond on maheda maitsega kerge õlu, mida iseloomustavad tsitruseline alatoon ja linnaseline maitse. Selle kõrvale pakub Anni Arro välja kaks retsepti, mis täiendavad joogi maitset.

Blonde Ale on suhteliselt uus õllesort, mille algne eesmärk 1990ndatel oli suunata tavaõlledega harjunud tarbijaid leidma teed käsitööõllede juurde. Blond on ideaalne kaaslane täidlasemate linnu- ja kalaroogade ning kergemate liharoogade juurde.

Põldoahummus ja krõbe peekon mustal küüslauguleival 

8-le

Põldoahummus:

  • 150 g kuivatatud ja üleöö leotatud põldube
  • 2 sl külmpressitud päevalilleõli
  • 1 sl tahini-pastat
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 küüslauguküüs
  • soola
  • vett
  • 4 riba peekonit
  • 2 viilu musta leib 
  • 2 küüslauguküünt
  • 40 g toasooja võid                          
  • 8 petersellilehekest
  • musta pipart

Valmista põldoahummus. Selleks keeda üleöö leotatud põldoad soolvees pehmeks, nõruta ja aseta kaussi. Lisa külmpressitud päevalilleõli, tahini, küüslauk ja sidrunimahl. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks, lisa sutsu vett, et tekstuur tuleks kreemjam. 

Sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga kokku ja lõika kumbki viil neljaks. Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 3–4 minutit. Poolita peekoniviilud ja prae kuumal pannil hästi krõbedaks. Igale leivaruudule aseta törts hummust, krõbedaks praetud peekon ja petersellileheke. Maitsesta musta pipraga.

Grillitud panini seente, spinati, juustu ja sibulaga

1-le

  • 1 panini-sai
  • 6 värsket šampinjoni
  • 1 sibul
  • peotäis ehk 20–30 g värsket spinatit
  • 50 g tugevamat juustu, näiteks küpsem Gouda
  • 2 sl võid
  • 2 sl vahukoort
  • soola
  • pipart

Viiluta šampinjonid ja sibul ning pruunista võis. Lisa suts vahukoort ja maitsesta soola ja pipraga. Võta pann tulelt ja lisa spinat. Sega läbi ja aseta alumisele panini-viilule, kata juustuga ja grilli panini-grilli vahel, kuni juust on sulanud ja saia pind kaunis kuldne. 

Tagasi üles