Mida teevad tervisliku eluviisiga inimesed lõunapausi ajal?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõunapaus on tööpäeva üks tähtsamaid osasid, kuid enamik inimesi ei oska seda aega õigesti ära kasutada. Uuringud on näidanud, et koguni 65 protsenti ameeriklastest eelistab lõunat süüa oma töölaua taga. Veelgi hullem on see, et mõned inimesed ei söö lõuna ajal üldse midagi.

Ära raiska seda hinnalist aega ja kasuta seda nii, et saaksid energiat juurde ning peaksid tööpäeva lõpuni kenasti vastu. Huff Post uuris fitnessi- ja terviseekspertidelt, mida nemad oma lõunapauside ajal teevad.

1. Nad söövad lõunat, mille on kodust kaasa võtnud ja kui võimalik, söövad seda õues. Eesti kliimas saab õues lõunatada küll ainult soojemal perioodil, kuid lõunasöögi võiksid siiski ise kodus valmistada.

2. Nad väldivad raskeid toite, mis muudavad loiuks. Lõunasöögiks võiks eelistada midagi puhast ja värsket – puuvilju, juurvilju, kergemat liha (kanaliha). Sellised toidud annavad energiat.

3. Nad lahkuvad kindlasti oma töölaua tagant. Üks parimaid asju, mida sa lõunapausi ajal oma keha heaks teha saad, on minna jalutama. Jalutuskäik võib olla kõigest 10 minuti pikkune, aga ürita kasvõi lühikeseks ajaks minna värske õhu kätte kõndima.

4. Vahel käivad nad ka trennis. Kui lõunapaus kestab näiteks 30 minutit, siis selle ajaga jõuab kiirema treeningu teha küll. Treenimiseks pole tingimata vaja minna jõusaali, paljusid harjutusi saab teha ka kodus või kontoris mõnes rahulikumas kohas.

5. Nad eelistavad mahetoitu. Tervislikku eluviisi pooldavad inimesed teavad, kui oluline on süüa puhtaid tooteid. Nad eelistavad teadlikult mahekaupa, sest see mõjub kehale ja vaimule paremini.

6. Nad teevad venitusharjutusi ja muudavad seeläbi oma keha vastupidavamaks ning paindlikumaks. Venitusharjutused aitavad ka vältida vigastusi ja vähendavad valu.

7. Nad valmistavad eelmise õhtu ülejääkidest omale järgmise päeva lõunasöögi. Kui õhtul jääb toitu üle, siis pole mõtet seda mitmeks päevaks kappi vedelema jätta – valmista sellest omale järgmise päeva lõunaks hoopis kodune roog. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles