Ratsionaalse poodlemise 16 nippi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti üks suurimaid ostuvõrgustikke Lyoness, mis liidab 130 000 inimest, koostas ülevaate sellest, milliseid nippe kasutavad Eesti tarbijad, et vajalikke oste võimalikult nutikalt ja soodsalt teha.

1. Osta veebist – veebikaubamajadest ostmine on reeglina odavam ning sageli tehakse mitmeid eripakkumisi.

2. Liitu lemmikpoodide uudiskirjaga – paljud poed korraldavad üsna tihti nn salamüüke (secret sale), kus tooteid pakutakse uudiskirja lugejale soodsama hinnaga kui tavatarbijale.

3. Muretse endale kliendikaart ning eelista kindlasti firmaüleseid või rahvusvahelisi kliendikaarte – nii saad võimalikult paljudest ostudest allahindlusi ja boonuseid nii kodumaal kui ka võõrsil.

4. Internetist ostes loe eelnevalt ülevaateid ja arvustusi konkreetse kaubamaja kohta, nii säästad ennast võimalikust ebakvaliteetsest kaubast või raha kadumisest.

5. Uuri, kas sinu ostukoht pakub «raha tagasi» teenust (cash back) – see on näiteks hästi levinud praktika välismaa netipoodides.

6. Jälgi lisaallahindlusi – kõige suuremad soodustused tehakse alati kampaaniate lõpupoole.

7. Ära tee impulsiivoste – kui kõhkled, ära osta!

8. Jäta mitteolulised ostud viimaseks – võib-olla ei hakkagi nendele üldse raha kulutama.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

9. Kui käid kauplustes, tee ostud üksi – mida rohkem on sul inimesi kaasas, seda suurem on tõenäosus teha spontaanseid oste.

10. Planeeri eelarve ette ja ära seda ületa, heaks abimeheks on ka eelnevalt koostatud nimekiri, mis aitab ahvatlustest eemale hoida.

11. Kui tegemist ei ole hädaolukorraga, ära mine säästude kallale!

12. Kui säästude kasutamine on hädavajalik, tee iseendaga laenukokkulepe, et maksad endalt laenatud summa alati tagasi ja intressidega – nii saad paremini säästa.

13. Ära osta automaatselt harjumuspärast brändi – vaata ringi, võib-olla pakub konkureeriv kaubamärk sama kvaliteeti soodsamalt.

14. Kui ostad toidukaupu, jälgi ja võrdle kilohinda, mitte pakihinda – näiliselt odavamas pakis võib olla kilohinna poolest kallim sisu.

15. Uuringud on näidanud, et kaardiga maksjad kulutavad üldiselt rohkem – kui soovid kulud kontrolli all hoida, eelista sularaha.

16. Jälgi nn «kollaseid silte», kuid ära unusta hindu siiski võrrelda – mõni kampaaniahinnaga kaup võib osutada kallimaks kui tavahinnaga müüdav toode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles