Kilu salatisse seltsiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilusalat.
Kilusalat. Foto: Britt Paju

Hõbedakarva kilu, üks meie köögi tähti, võiks iseäranis Eesti sünnipäevakuul laual rohkem ruumi leida. Toidublogija Britt Paju pakub välja uudse kilusalati, kus on koht ka eestlaste lemmikutel kartulil ja hapukurgil.

Üks toitev kilusalat sobib ühtviisi hästi nii peo- kui ka argipäevalauale. Kartuli võid siinses retseptis soovi korral asendada rukkileivakrutoonidega. Selleks eemalda neljalt leivaviilult koor ja lõika sisu ühesuurusteks väiksemateks kuubikuteks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda õliga. Küpseta 200kraadises ahjus 5–8 minutit, kuni kuubikud on kergelt krõbedad, ja puista need salatile.

Kilusalat

Neljale

•          16 vürtsikilufileed

•          4 keedetud kartulit

•          4 muna

•          2 hapukurki, tükeldatud

•          8 redist, viilutatud

•          tilli, hakitud

•          2 rohelise sibula vart, hakitud

•          4 peotäit salatilehtede segu

Kastmeks:

•          1 tl teralist sinepit

•          1 tl mett

•          4 sl oliiviõli

•          julge sorts sidrunimahla

•          soola, pipart

Pane toasoojad munad keevasse vette, alanda kuumust ja lase 6 minutit podiseda. Jahuta need seejärel külmas vees paar minutit, koori ja lõika sektoriteks. Loksuta väikeses, keeratava kaanega purgis tugevalt kokku kastme koostisained. Jäta kastmest 1 sl varuks ja sega ülejäänud kastmest tükeldatud kartulite, rediseviilude, rohelise sibula, salatilehtede ja hapukurgiga ning laota segu vaagnale või eraldi portsjonitena taldrikutele. Aseta peale munasektorid, kilufileed, pisut maitserohelist ja kastmeterake. Serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles