Iir Hermeliin: köögis askeldamine on nagu hea energiavahetus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iir Hermeliin.
Iir Hermeliin. Foto: Artur Sadovski, Margus Ansu

Söödavate lavakujundustega tuntust kogunud teatrikunstnik Iir Hermeliin rääkis ajakirjale Oma Maitse, et köögis askeldamine on tema jaoks üks võimas energiavahetus.
 

«Tead, sellega ongi nii, et teed teistele midagi maitsvat ja tunned, kuidas neil hakkab hea. Ja siis see hea energia tuleb sulle endale tagasi,» selgitas Iir.

Koos elukaaslase Vladiga köögis tegutsedes toimib neil Iirega täiuslik kombinatsioon: üks on pöörane kunstnik, teine tasakaalukas tehnikainimene. Kui Vladi ajab retseptides näpuga järge, siis Iir küll alustab hoolikalt retseptist, kuid valmistusprotsessi käigus liigub üleskirjutatust aina kaugemale, lisades ja jättes komponente ära sisetunde järgi.

Mõlema lemmikuks on Tai köök, mis Vladi arvates kukub Iirel eriti hästi välja, Iir jälle kiidab, et Vladi on hakanud tegema kohutavalt maitsvaid karrisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles