Trendikas toiduaine, mida võiks rohkem süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel on palju räägitud lehtkapsast ja selle kasulikkusest. See üsna tavaline lehtköögivili on muutunud väga trendikaks ja kuulub paljude tervislikku eluviisi pooldavate inimeste menüüsse. 

Lehtkapsast on hakatud nimetama ka supertoiduks. Väidetavalt on lehtkapsas kasulikum kui näiteks spinat, mida on juba aastaid kuulnud erinevate smuutide ja muude tervislike toitude koostisesse. Huff Post tõi välja head põhjused, miks tasuks lehtkapsast rohkem süüa.

1. Lehtkapsas on tohutult palju vitamiine. Umbes peotäies keedetud lehtkapsas on märkimisväärsel hulgal K-vitamiini, samuti ka A- ja C-vitamiine. Lisaks sellele on lehtkapsas mangaani, vaske, vitamiini B6 ja kiudaineid (10 protsenti keha igapäevasest vajadusest).

2. Üks portsjon lehtkapsast sisaldab 121 milligrammi oomega-3-rasvhappeid. Need kasulikud rasvad mõjuvad kehale väga hästi, aidates luua uusi rakumembraane ja kaitstes su südant haiguste eest.

3. Lehtkapsas olevad kasulikud toitained hoiavad südant. Lehtkapsas on südamele väga kasulik, kuna sisaldab palju kiudaineid, kaaliumit, C-vitamiini ja vitamiini B6. Kaalium on südame jaoks väga oluline, sest kaaliumipuudus võib suurendada südamerabanduse riski.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Lehtkapsas aitab vähendada vähktõve riski. Mõned uuringud on tõestanud, et lehtkapsa söömine võib aidata vähendada mitme erineva vähktõve riski. 

5. Lehtkapsas aitab kolesterooli alandada. Teadlased on kindlaks teinud, et aurutatud lehtkapsas aitab kolesterooli alandada sama tõhusalt kui ravimid.

6. Lehtkapsas on väga palju antioksüdante. Lehtkapsas sisaldab kasulikke ühendeid, mis vähendavad põletikke ja alandavad vererõhku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles