Keskkoolis saadud hinded võivad mõjutada tervist täiskasvanueas

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskest USAs läbi viidud uuringust selgus, et häid hindeid saanud keskkooliõpilased on täiskasvanuna tõenäoliselt tervemad.

Wisconsini pikaajalise uuringu käigus analüüsisid teadlased andmeid osariigi keskkoolide 1957. aasta lennu kohta. Enam kui 10 000 tollasel vilistlasel paluti 53 aasta vältel korduvalt vastata tööd, elu, perekonda ja tervist puudutavatele küsimustele, vahendab kliinik.ee HealthDay News’i.

Uurimisrühm avastas, et mida kõrgemad olid osalejate hinded keskkoolis, seda väiksem oli tõenäosus, et nende tervis halveneb ajavahemikus 1992–2003, s.t ajal, mil nad jõuavad pensioniikka.

Esialgu arvasid uurijad, et põhjus peitub selles, et õpingute suhtes vastutustundlikud õpilased võivad tunda suuremat vastutust ka oma tervise eest, ent uuringu tulemused ei kinnitanud seda arvamust.

«See, kui hästi saad hakkama kooliasjades, on oluline. Me teame juba, et see on oluline selliste asjade jaoks nagu töö ja sissetulek, kuid ilmneb, et ka tervise jaoks,» märkis uuringu autor, Wisconsini Madisoni ülikooli avalike suhete ja sotsioloogia dotsent Pamela Herd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles