Viis märki, et su partner on emotsionaalne psühhopaat

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas su suhe ei tundu päris õige, aga sa ei suuda täpselt mõista, mis on valesti? Ehk tunned hoopis neid viit punkti lugedes oma partneri ära – sellisel juhul on targem kiirelt oma suhtetervis üle vaadata.

  1. Ta väänab fakte. Sageli püüavad psühhopaadid reaalsust väänata, et tekitada sinu peas kahtlust selle üle, kuidas asjad minevikus aset leidsid. See on üks vanimaid manipulatsioonitehnikaid. Ära lase end orki tõmmata.
  2. Ta keerab kõik sinu vastu. Psühhopaat süüdistab kõiges alati sind. Kui ta sind pettis, on asi kindlasti milleski, mis sina valesti tegid, eks ole? Ta süüdistab igas oma vales otsuses sind ning ütleb, et sina tõukasid ta tegudele või panid ta end halvasti tundma. Ära usu seda juttu.
  3. Ta õõnestab sind. Psühhopaat püüab suhtes hoida võimupositsiooni ja seda on kõige lihtsam teha sind õõnestades, jättes mulje, et ta on sust parem. Ta püüab sind pere ja sõprade ees naeruvääristada ning endast head muljet jätta.
  4. Ta isoleerib su. See on asi, mida sa esmapilgul ei pruugi märgatagi. Püüdes sind kontrollida, isoleerib ta sind su perest ja sõpradest. Sina tahaksid minna välja ja lõbutseda, aga tal pole ju selleks tuju. Ja nii ka järgmisel korral ... Tuleb tuttav ette? Varsti märkad, et ei kohtugi enam oma sõpradega. See on märkamatu manipuleerimine.
  5. Ta kinnitab, et kõik on sinu süü. See on viis, kuidas ta peseb endalt maha kõik patud. Psühhopaat ei suuda iial tunnistada, et on midagi valesti teinud, seega ajab ta kõik sinu kaela.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles