Jah, ma olen veel süütu – ah et miks?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

BuzzFeed viis oma lugejate seas hiljaaegu läbi küsitluse, et teada saada, miks inimesed mõnikord otsustavad teadlikult süütuse kaotamisega oodata. Siin on mõned nende brutaalselt ausad põhjendused ning ei, need ei ole alati seotud religiooniga.

Tryphena Poulson: «Ma olen 26aastane, ma pole kunagi seksinud ja ma ootan. Hetkel vähendab otsus mitte seksida mu elus tohutult stressi. Ma ei pea maksma antibeebipillide, kondoomide või SOS-pillide eest. Ma saan investeerida endasse ja oma ellu oma reeglite järgi, enne kui ma otsustan seda kellegi teisega jagada.»

Samantha Secular: «Ma olen 27aastane ja ootan õiget inimest. Ma pole veel õiget meest leidnud, sest enamik kuttidest on valmis kohe minuga seksima, niipea kui nad minuga kohtuvad. Ma aga ei taha seksida kellegagi, keda ma ei pruugi elus enam kordagi näha ning kellegagi, kelle kohta ma ei tea pärast, kas seks talle üldse midagi tähendas. Ma tahan inimest enne tundma õppida, enne kui ma sel viisil pühendun.»

Briana Hicks: «Ma olen introvert ja mul on kerged sotsiaalsed ärevushäired ning tõsised probleemid oma keha hindamisega. Ma suudan vaevu üle elada viis minutit small talk’i ning senini ei usu täielikult, et mind ei narrita, kui mulle tehakse kompliment. Niisiis näen ma suurt vaeva, et oma peast välja saada ning õppida armastama seda, mida näen peeglis, sama palju, nagu ma armastan kõiki neid suurepäraseid ja erinevaid inimesi enda ümber. Seksimine ei ole tundunud seni ei võimalus ega ka prioriteet.»

Alison Carter: «Ma usun, et seks on Jumala kingitus abielus paaridele ja tundub mõistlik seksiga oodata. Palju vähem draamat, ärevust ja südamevalu. Ma tahan, et mu esimene kord oleks eriline ja kellegagi, kes on pühendunud ülejäänud eluks mulle ning mina talle. Minu jaoks on seks mõeldud olema eriline, miski, mida jagada ainult ühe inimesega, mis seoks meid nii emotsionaalselt kui füüsiliselt. Ma arvan, et maailm on seksi odavdanud.»

Rebecca Jarvin: «Ma olen naine ja mul on õigus öelda ei. Ma ootasin, kuni ma olin valmis. See oli seda väärt.»

Auna Smith: «Ma pole veel kohanud kutti, keda ma taluks piisavalt kaua, et tema juuresolekul end alasti võtta. Täpsustan, et ma olen praeguseks natuke oma elufilosoofiat täiendanud. Hetkel otsin ma elupartnerit, mitte mingit suvalist inimest, kes ei ärritaks mind nii palju kui teised.»

Jessica Salas: «Ma ootasin, kuni sain end korda, suutsin enda eest seista, öelda selgelt välja, mida ma tahtsin ja ei tahtnud ning kuni ma meeldisin iseendale piisavalt, et olla kellegagi, kes mind austab.»

Sparling: «Ma olen 32 ja see pole veel juhtunud. Ma ei seksinud, sest keegi ei pidanud mind piisavalt atraktiivseks ja see tundus täiesti loogiline, kuni ma mõistsin, et minagi pole kedagi piisavalt atraktiivseks pidanud. Lõpuks oli just see viimane põhjuseks, miks mu elus pole olnud romantilisi või seksuaalseid suhteid. Niisiis praeguseks ma olen hakanud arvama, et ma olen aseksuaalne või vähemalt demiseksuaalne*.»

*Demiseksuaal on keegi, kes ei koge seksuaalset iha, kui nad just ei ole kellegagi loonud tugevat emotsionaalset sidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles