Firmapeol ära lase auru välja!

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raske tööaasta on jäämas seljataha ja ukse ees on jõulu- ja aastalõpupeod. Firmapeol klaasikest haarates ei maksa siiski unustada, et tegemist on just nimelt firma peoga ning liigsel lobisemisel ja ennastunustaval käitumisel on tagajärjed.

Forbes.com kirjutab, et firmapidu ei ole koht vabaks jutuvadaks, kus väljendada kogunenud tööalaseid pettumusi või targutada, kuidas ise firmat juhiksid. Tuleb meeles pidada, et oled tööalasel üritusel ning vastavalt ka käituda.

Ära saabu hilja. Just peo alguses on suurepärane võimalus vesta juttu tavalisest pingevabamas õhkkonnas firma juhtidega, enne kui pidu tuurid üles kogub.

Ära jää seinalilleks. Ära istu kusagil nurgas ega jää jutustama ainult nende inimestega, kellega töötad nii ehk naa päevast päeva koos. Vaata ringi ja tutvusta end kolleegiele teistest osakondadest. Kunagi ei või teada, kes aitab karjääriredelil edasi liikuda.

Ära kaota kontrolli. Kui pakutakse alkohoolseid jooke, siis piirdu ühe või kahe klaasikesega. Firma korraldatud üritusel joogiga liialdamisel ei ohusta tõenäoliselt küll vallandamine, ent see võib anda ainest naljadeks sinu kulul ning jätta ebameeldiva jälje veel pikaks ajaks.

Ära paljasta ülemust. Kui ülemus jutustab millestki, millest sina tead rohkem, siis hoia see parem enda teada.

Ära tee liiga teravmeelseid nalju. Ükskõik kui vahetuks õhkkond õhtu edenedes ka kujuneks, sind võib ümbritseda inimesi, keda sellised teravad naljad võivad solvata ja kes mäletavad neid ka järgmisel päeval.

Ära flirdi. Firmapidu pole koht flirtimiseks. Isegi kui mõtled, et tunned end lihtsalt mõnusalt ja oled vallatu sümpaatse kolleegiga suheldes, võidakse sellist käitumist tõlgendada lähenemiskatsena.

Ära pea kõnet sellest, kuidas firmat juhiksid. Tööaasta pole kerge olnud, sellegipoolest tasub jätta see, kuidas sina oleksid firmat juhtinud, parem enda teada.

Ära lase auru välja. Sa võid eeldada, et kolleegidel on sama raske aasta olnud ja et sarnaselt sinuga viriseksid nad meeleldi firma üle, kuid ära tee seda siiski firmapeol. Tegemist on tööalase üritusega, nii et hea nägu pähe!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles